NMBS

Datum: 13/08/01

Nieuwe spoorbrug overspant de Aarschotsesteenweg in Wilsele

In de nachten van 17, 22 en 27 augustus wordt een stalen boogbrug over de Aarschotsesteenweg in Wilsele gelegd. Om het autoverkeer zo weinig mogelijk te hinderen worden de hijswerkzaamheden tussen 23 en 4 uur 's nachts uitgevoerd. Indien de veiligheid dit vereist, zal de verkeerspolitie het verkeer kortstondig in beide richtingen stil leggen.

De boogbrug vormt een sluitstuk bij de aanleg van twee nieuwe sporen voor de verbinding Brussel-Leuven ter hoogte van het station Leuven. Voorbij Herent gaan de snelsporen vanuit de middenberm via een tunnel naar de nieuwe spoorbrug over de Leuvense Vaart en de Aarschotse Steenweg. Vervolgens komt de hogesnelheidslijn via een viaduct over de Dijle terecht aan de voorste perrons van het Leuvens station.

De stalen stukken van de boogbrug komen per schip over de Leuvense Vaart tot aan peilers die reeds klaar staan. De firma Eiffel heeft ze vanuit haar werkhuis in Lauterbourg(Straatsburg) langs de Rijn naar Leuven laten varen. Twee kranen die elk 600 ton kunnen tillen leggen de drie brugdelen op hun plaats. De zwaarste brugdekken wegen 120 ton en komen op 20,5 meter hoogte boven de Aarschotse Steenweg. In totaal zal de staalconstructie 1327 ton wegen met een lengte van 115 meter en een breedte van 15 meter. De firma Pirson uit Seraing doet het tilwerk in opdracht van de Tijdelijke Vereniging: Antwerpse Bouwwerken en Ondernemingen Maurice Delens.

© 2001 NMBS

Zoekwoorden:

Deel: ' Verkeershinder voor nieuwe spoorbrug in Belgische Wilsele '
Lees ook