Gemeente Almere

Persbericht 218.2

26 augustus 1999

VERKEERSMAATREGELEN HOLLAND TRIATLON

Zaterdag 4 september aanstaande wordt de Lease Plan Holland Triatlon gehouden. Naast het Open Nederlandse Kampioenschap en de Tri-together vindt dit jaar ook het Europees Kampioenschap in Almere plaats. Vanwege de triatlon zijn de stadsdelen via een beperkt aantal routes bereikbaar. Hieronder een overzicht.

Almere-Haven

* Vanuit westelijke richting (Hollandse brug) en vanuit noordelijke richting (Lelystad) over de A6, afslag Almere-Haven, afrit 4.
* Vanuit oostelijke richting (Harderwijk-Nijkerk-Dronten) en zuidelijke richting (Stichtse brug) via de
Gooiseweg-Waterlandseweg (N27), A6 naar Almere-Haven, afrit 4.
* Gooimeerdijk-Oost wordt ter hoogte van de Maatweg afgesloten voor doorgaand verkeer richting Almere-Haven.

Almere-Stad

* Vanuit zuidelijke richting via de Waterlandseweg, Veluwedreef en Cinemadreef.

* Vanuit westelijke richting via de A6, Parallelweg, Havendreef en de Stedendreef.

* Vanuit oostelijke richting via de A6, de Tussenring en de Vrijheidsdreef.

* Vanuit noordelijke richting wordt het verkeer omgeleid via de Oostvaardersdijk, Pampushavenweg, Saxofoonweg, Trompetweg en Eilanddreef.

* Vanuit de Filmwijk dient men om in Almere-Stad te komen gebruik te maken van de fietspaden parallel aan de busbaan of via de Cinemadreef te gaan.

* De Fongersbrug is niet toegankelijk.

Almere-Buiten

* Almere-Buiten is alleen via de Tussenring/ Buitenhoutsedreef bereikbaar en kan ook alleen weer via deze route worden verlaten.

De Vaart

* Het bedrijventerrein De Vaart is alleen via de Oostvaardersdijk en de Grote Vaartweg te bereiken en te verlaten.

Gooisekant en Buitenvaart

* De Gooisekant is gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer tot ongeveer 11.00 uur. De Buitenvaart zal tot ongeveer 17.00 uur gedeeltelijk niet bereikbaar zijn.

Muiderzand

* Het Muiderzand is vanuit Almere-Haven alleen te bereiken via de A6.· Het Muiderzand is vanuit Almere-Haven alleen te bereiken via de A6.

De woensdagmarkt van 1 september in Almere-Stad stopt -om het podium op het Stadhuisplein te kunnen opbouwen- een uurtje eerder. De markt is dus om 15.00 uur afgelopen in plaats van om 16.00 uur. De zaterdagmarkt in Almere-Stad van 4 september vervalt in zijn geheel vanwege de triatlon.

Het Stadhuis is op zaterdag 4 september in verband met de triatlon gesloten. Bezoekers kunnen met andere woorden op deze dag niet terecht bij de Woonmarkt / Infocentrum Almere-Stad.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

Deel: ' Verkeersmaatregelen Almere tijdens Holland Triatlon '
Lees ook