Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-09-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.50 uur
Met alcohol op achter het stuur

AMERSFOORT Een 23-jarige Amersfoorter is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden omdat hij met teveel alcohol achter het stuur zat. Surveillerende agenten zagen de man rond half een over het Prinses Juliananplein rijden. Zij gaven hem een stopteken waar hij op de Lange Beekstraat op reageerde.

Bij een blaastest bleek de man teveel gedronken te hebben (0,8 promille) waarop hij werd aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden.

Verkeersongevallen met letsel

AMERSFOORT Een 30-jarige vrouw uit Amersfoort is in de nacht van woensdag op donderdag rond een uur met haar auto over de kop geslagen. De vrouw reed over de Holkerweg. Net voor de bocht waar de weg overgaat in de A. Blankaartsingel remde zij. Door nog onbekende oorzaak raakte zij in de slip, waardoor zij de macht over het stuur verloor.

Zij reed hierop tegen ene boom die rechts van de weg stond. Vervolgens sloeg de auto over de kop en bleef op zijn kop liggen. De vrouw kon zelfstandig uit de auto kruipen. Zij is ter controle overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis, waar haar verwondingen mee bleken te vallen.

Even voor half vijf op woensdagmiddag is een 16-jarige jongen uit Soest gewond geraakt aan zijn enkel nadat hij met zijn bromscooter tegen een auto van een 35-jarige Amersfoortse reed. De automobiliste reed over de Albert Schweitzersingel, komende uit de richting van de Corn. Drebbelstraat. De jongen reed op zijn scooter achter haar.

Op de kruising met de Aristotelesstraat wilde de vrouw linksaf slaan en zette haar richting aanwijzer uit. De jongen probeerde haar echter op dat moment links in te halen. Een aanrijding was het gevolg.

De jongen is met letsel aan zijn enkel overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis.

Aanhouding dieven

AMERSFOORT De politie heeft woensdagmiddag rond zes uur een 25-jarige vrouw en een 34-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van meerdere feiten. Eerder die middag kreeg de politie een melding binnen dat beide personen spullen hadden weggenomen uit een huis aan de Wagnerstraat.

Ook hadden zij spullen weggenomen in verschillende winkels aan het Euterpeplein. Daarbij hadden ze ook winkelpersoneel beledigd en bedreigd. Tenslotte had de man nog geprobeerd bij een woning aan de Wagnerstraat in te breken. Na onderzoek in de omgeving konden beiden worden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld.

Deel: ' Verkeersongevallen met letsel in Amersfoort '
Lees ook