Gemeente Hoogeveen
14 maart 2000

Verkeerstest voor 55-plussers

Op woensdag 5 april 2000 kunnen automobilisten van 55 jaar en ouder weer meedoen aan de Seniorenritten. Deze starten in het DES-gebouw aan de Albert Steenbergenstraat te Hoogeveen en beginnen om 8.30 uur. Het gaat om een jaarlijkse verkeerstest speciaal opgezet voor ouderen.

De automobilist rijdt onder begeleiding van een rij-instructeur een route door Hoogeveen en krijgt na afloop te horen wat er goed en fout ging. De instructeur geeft ook tips om de rijstijl te verbeteren. De test is opgezet omdat ouderen verhoudingsgewijs vaak slachtoffer zijn in het verkeer. De oorzaak hiervan kan de rijstijl zijn, maar ook de onbekendheid met nieuwe ontwikkelingen als rotondes en gewijzigde verkeersregels.

Naast de 45 minuten durende rondrit met de eigen auto bestaat de Seniorenrit uit een reactie-test, een ogen- en gehoortest en een theorietoets. De Seniorenrit is geen examen. Deelnemers verliezen dus nooit hun rijbewijs. Zij betalen een eigen bijdrage van f. 25,-. De overige kosten betalen de gemeente Hoogeveen en Veilig Verkeer Nederland district Drenthe.

Bent u een automobilist van 55 jaar en ouder en wilt u woensdag 5 april aan de test meedoen? Dan kunt u zich opgeven bij Veilig Verkeer Nederland, afdeling Hoogeveen, telefoon 263745 of bij de gemeente Hoogeveen, afdeling Verkeer, 291647 / 291648.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

Zoekwoorden:

Deel: ' Verkeerstest voor 55-plussers in Hoogeveen '
Lees ook