Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
5 september 2001

Zaterdag 15 september: bijeenkomst (inter)nationale bibliobussen Verkiezing Bibliobus van het Jaar op Autotron

Op zaterdag 15 september staat Autotron in het teken van de bibliobus. Vanuit heel Nederland, maar ook uit Slovenië en Duitsland, komen 22 bibliotheekbussen naar Rosmalen voor een bijeenkomst en de Verkiezing Bibliotheekbus van het Jaar. De medewerkers van de bussen zullen de hele dag bij hun bus aanwezig zijn om meer te vertellen over hun bibliobus en natuurlijk hun werk.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Provinciale Bibliotheekcentrale voor Noord-Brabant (PBC). Terwijl de medewerkers van de bussen verschillende presentaties en lezingen bijwonen, zijn de bussen de hele dag te bezichtigen voor bezoekers van Autotron. Daarnaast zal een Duitse carrosseriebouwer aanwezig zijn die een bus mee zal nemen met daarin de nieuwste ontwikkelingen in de branche.

Bibliotheekbus
Bibliotheekbussen gaan naar dorpen en kleine kernen waar geen bibliotheekvoorzieningen zijn. Naast een boekencollectie van waaruit kinderen en volwassenen kunnen lenen, is op elke bus een bibliothecaris aanwezig. Net zoals in andere bibliotheken is hij behulpzaam bij het zoeken naar het juiste boek en het geven van alle informatie die men in een bibliotheek verwacht. De bussen worden bovendien ingezet voor leesbevorderingsprojecten op basisscholen. De PBC heeft zes bussen in Brabant op de weg, die samen zo'n 19.000 lezers van boeken en tijdschriften voorzien. In heel Nederland rijden 90 bussen rond om in totaal zo'n 300.000 mensen te bedienen.

Verkiezing Bibliotheekbus van het Jaar
Om kans te maken op de titel Verkiezing Bibliotheekbus van het Jaar, worden de bussen beoordeeld door het publiek. Alle bezoekers kunnen op een pc hun stem uit brengen op één van de bussen. De bus met de meeste stemmen wint vervolgens de titel 'Bibliotheekbus van het Jaar 2001'. De verkiezing maakt deel uit van een dagprogramma dat georganiseerd wordt voor bibliobus-collega's uit natuurlijk Nederland, maar ook Italië, België, Duitsland, Slovenië en Tsjechië. Zij zullen presentaties en lezingen te zien en te horen krijgen die nieuw licht werpen op onderwerpen uit hun branche.

Autotron Rosmalen
Autotron Rosmalen is in september op donderdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang fl. 17,50 en voor volwassenen fl. 21,50. Naast het automuseum AutoDome is er voor kinderen het autopretpark met verschillende attracties. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf hun rijbewijs halen. Autotron is makkelijk te vinden aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen door de ANWB-borden te volgen.

Deel: ' Verkiezing Bibliobus van het Jaar op Autotron Rosmalen '
Lees ook