RAI VERENIGING

Verkiezing 'Fiets van het Jaar 2000' spannender dan ooit.

De jaarlijkse verkiezing van de 'Fiets van het Jaar' belooft met 38 inzendingen een spannende strijd te worden. Nooit eerder dongen er zoveel verschillende fietsen mee naar deze felbegeerde titel. De bekendmaking van de 'Fiets van het Jaar 2000' vindt plaats tijdens de officiële opening van de FietsRAI op 9 maart 2000.

Onder de inzendingen bevinden zich onder meer een roeifiets, diverse elektrische fietsen, fietsen met automatische versnelling en zelfs een fiets van een prestigieus automerk. De 'Fiets van het Jaar 2000' wordt gekozen door een vakjury bestaande uit acht fietsspecialisten van respectievelijk ANWB, Fietsersbond Enfb, TNO Wegtransport, BOVAG en NCBRM, de vakbladen Tweewieler en Bike Europe alsmede de consumentenbladen 'Fiets' en 'Wielerrevue'.

Het grote aantal inzendingen bewijst dat de fiets nog lang niet is uitontwikkeld. Het blijven weliswaar twee wielen en een frame voorzien van trappers, maar daarmee blijkt erg veel mogelijk te zijn. In de komende eeuw kunnen we dus nog heel wat verwachten op het gebied van productinnovatie van de fiets.

Het zijn beslist niet alleen maar dure fietsen die zijn ingezonden voor de verkiezing. De aandacht van de jury zal vooral zijn gericht op het gebruiksdoel van de fiets in relatie met het ontwerp ervan. Maar ook spelen innovatie, comfort en praktische bruikbaarheid van de fiets een belangrijke rol. En zeker niet op de laatste plaats de prijs-kwaliteitverhouding.

De verkiezing van de 'Fiets van het Jaar' wordt in 2000 door de Stichting Fiets! voor de dertiende maal georganiseerd. Stichting Fiets! is het promotie-instituut voor het fietsen in Nederland waarin vertegenwoordigd de RAI Vereniging, de BOVAG en de NCBRM.

Voor nadere informatie over de verkiezing 'Fiets van het Jaar 2000' kunt u contact opnemen met de Stichting Fiets!: tel 020-5044949, fax. 020-5044998 t.a.v. Stef Stock of Gerrit Jan Stokreef

28 dec 99 13:58

Deel: ' Verkiezing 'Fiets van het Jaar 2000' spannender dan ooit '
Lees ook