Gemeente Leeuwarden

Verkiezingen voor iedereen

Stemmen Pieter Jellesbregeschool Op de Piter Jelles de Brêgeschool zijn leerlingen en hun docenten druk met het project verkiezingen. De middelbare school voor moeilijk lerende kinderen nemen de komende verkiezingen onder de loep; wat gebeurt er precies, wie doen er mee en hoe werkt het? Dat laatste kwamen de jongens en meiden donderdagmorgen 6 maart zelf bekijken in het Leeuwarder Stadskantoor.

Na uitleg en informatie over wat de gemeente doet als er verkiezingen zijn, was er een heuse stemming. Met de officiële oproepkaart in de hand mochten de Piter Jelles-leerlingen hun stem uitbrengen. Voor sommige mensen was het de eerste keer in een stemhokje. ,,Maar ze pikten het heel goed op, zegt Roel Raterink van de gemeente. Hij vindt het belangrijk dat iedereen weet wat verkiezingen zijn en er gewoon aan mee kan doen.

De elf leerlingen en twee docenten drukten net als in een echt stemlokaal één voor één op de rode knop om hun stem te bevestigen. De uitslag? De PvdA kwam met 63 procent van de stemmen als absolute winnaar uit de bus.

Kijk voor meer informatie over de Provinciale Verkiezingen van dinsdag 11 maart op
www.fryslan.nl.

Zoekwoorden:

Deel: ' Verkiezingen voor iedereen in Leeuwarden '
Lees ook