CDA

Maandagavond 24 februari: verkiezingsmanifestatie in Middelburg

Op maandag 24 februari vindt in hotel Arneville (Buitenruststraat 22) te Middelburg een grote verkiezingsmanifestatie plaats, in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen op dinsdag 11 maart. Minister Maria van der Hoeven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen), voorzitter Yvonne Timmerman-Buck van de CDA-Eerste Kamerfractie en de Zeeuwse lijsttrekker Toine Poppelaars houden toespraken. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.00 uur.

De manifestatie begint met een kort vraaggesprek met staatssecretaris Agnes van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) en Lianne Dekker (vice voorzitter van het CDA). Daarna volgt een toespraak van de Zeeuwse CDA-lijsttrekker Toine Poppelaars. Na de introductie van de Walcherse (kandidaat-) Statenleden spreekt Yvonne Timmerman-Buck over het belang van de Eerste Kamer, in het licht van Provinciale Statenverkiezingen. Yvonne Timmerman-Buck, Toine Poppelaars en de Zeeuwse Tweede Kamerleden Siem Buijs en Myra van Loon nemen daarna deel aan een tafelgesprek. Minister Maria van der Hoeven houdt de slottoespraak. Grand café
Voorafgaand is er vanaf 19.00 uur de gelegenheid in het grand café van het CDA in een viertal speakerscorners met in ieder geval regionale kandidaten voor de Provinciale Staten te praten over de verkiezingsthema's: versterking van de democratie, behoud van voorzieningen, regelgeving en behoud van waarden en normen. Ook na afloop van het plenaire deel van het programma is er de gelegenheid in speakerscorners over deze onderwerpen van gedachten te wisselen. 's Middags zijn er werkbezoeken in de provincie Zeeland.

Deel: ' Verkiezingsmanifestatie CDA in Middelburg '
Lees ook