Persbericht

ING Groep

Amsterdam, 12 September 2001
VERKLARING VAN EWALD KIST, VOORZITTER RAAD VAN BESTUUR ING GROEP, OVER DE RAMP IN AMERIKA

'De recente tragische gebeurtenissen in de Verenigde Staten hebben iedereen binnen ING diep getroffen. Ons medeleven gaat uit naar de familieleden van alle betrokken slachtoffers en in het bijzonder naar iedereen binnen ING en binnen de financiële wereld die naaste verwanten of bekenden onder de slachtoffers heeft. Deze afschuwelijke gebeurtenis, die de Verenigde Staten in het hart treft, doet ons wederom beseffen dat er belangrijker zaken in het leven zijn dan ING.

Er zijn geen bedrijfsonderdelen of medewerkers van ING werkzaam in, of in de buurt van het World Trade Center in New York. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen onder ING-medewerkers. Niettemin kunnen er vrienden en familieleden onder de slachtoffers zijn. Daarom is er professionele ondersteuning en een hulplijn beschikbaar voor alle Amerikaanse ING-medewerkers die daar persoonlijk behoefte aan hebben. Laten we hen steunen en de tijd geven deze tragedie te verwerken.

ING heeft de beveiliging van de medewerkers in de V.S. verscherpt.

Ondanks deze tragedie heeft ING vandaag wereldwijd alle activiteiten hervat. ING heeft geen schadeverzekeringsactiviteiten in de Verenigde Staten. Het is nog te vroeg om aan te geven wat de gevolgen zijn voor onze levens- en levensherverzekeringsactiviteiten. Als er consequenties zijn, zullen we onmiddellijk onze verantwoordelijkheid nemen. Daar zijn we voor als financiële dienstverlener.

In onze gedachten zijn we bij alle Amerikaanse collega's die door deze tragische gebeurtenissen geraakt zijn en we wensen hen alle sterkte in deze moeilijke tijden.'
Ewald Kist

Deel: ' Verklaring Ewald Kist, ING Groep, over de ramp in Amerika '
Lees ook