Gemeente Utrecht

Verklaring van het college van b & w

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht spreekt zijn afschuw uit over de moord op Pim Fortuyn en spreekt van een slag in het gezicht van het democratisch bestel in Nederland. Het college betuigt zijn deelneming met de familie en naasten van de heer Fortuyn.

Het college wacht de beslissing van het kabinet af over het doorgaan van de landelijke verkiezingen. Het referendum over het Stationsgebied zal daarmee in de pas lopen.

In elk geval versobert het college alle campagneactiviteiten voor het referendum. In de Utrechtse huis-aan-huiskranten die vandaag en morgen verschijnen zijn echter nog advertenties opgenomen, evenals een column van de burgemeester in Ons Utrecht. Deze media waren al gedrukt op het moment van de aanslag. Deze acties zijn daardoor niet terug te draaien.

Vanaf 10.00 uur vanmorgen, dinsdag 7 mei, is een condoleanceregister geopend in de hal van het Stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat 2. Op het plein voor het Stadhuis hangt de stadsvlag halfstok, mensen die dat willen kunnen hier bloemen neerleggen.

Utrecht, 7 mei 2002

Deel: ' Verklaring van het college van b & w Utrecht '
Lees ook