Verklaring Wim Jonk

Verklaring Wim Jonk

Volendam, 3 december 2015

Wim Jonk vertrekt bij Ajax.

Wim Jonk vertrekt per 4 december 2015 bij Ajax. Dit heeft hij op donderdag 3 december jl. persoonlijk aan zijn spelers en direct betrokkenen medegedeeld.

Verklaring Wim Jonk:

“Het is mij in de laatste weken nog duidelijker geworden dat er in de huidige situatie voor mij geen toekomst is bij Ajax. Nadat Ajax te kennen heeft gegeven van mij af te willen, zijn wij nogmaals rond de tafel gaan zitten en heb ik met mijn advocaat Joost Quant opnieuw oplossingen aangedragen om een procedure te voorkomen. Ajax blijft het probleem echter als een arbeidsconflict zien. Maar ik zie het breder: het gaat niet alleen om mij maar vooral om de invulling en de uitvoering van het Plan Cruijff.

Vier jaar geleden kregen we bij de rechter gelijk waarna we aan de slag konden met de uitvoering van het Plan Cruijff. Ondanks de weerstand tegen de vernieuwing, hebben we grote stappen kunnen zetten in de jeugdopleiding; een van de belangrijkste pijlers van het Plan Cruijff. Ik heb ook mijn mening over de aankopen en de manier van voetballen. Maar alles valt of staat met de opzet en het functioneren van het Technisch Hart. Ik heb twee jaar lang aan de bestuurders gevraagd om een duidelijke verdeling van de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van het Technisch Hart. Ik heb ook steeds oplossingen aangedragen. Maar waar de directie uiteindelijk mee is gekomen, gaat naar mijn mening tegen het Plan Cruijff in. Als iedereen over alles gaat en anderen kunnen beslissen over spelers en medewerkers in de jeugdopleiding, zonder kennis en betrokkenheid, dan ontstaat er een onwerkbare situatie.

Ik stop dit gevecht met pijn in mijn hart. Ik ben en blijf een Ajacied. Maar op dit moment krijg ik het gevoel dat er onvoldoende draagvlak is voor de uitvoering van het Plan Cruijff en de manier van voetballen, zoals Johan het heeft bedoeld. Daarnaast ben ik het met de supporters eens dat we dit niet voor een rechter moeten uitvechten. De toekomst van Ajax en het Plan Cruijff ligt wat mij betreft uiteindelijk in handen van de leden.”

EINDE VERKLARING

Zoekwoorden:

Deel: ' Verklaring Wim Jonk over vertrek bij Ajax '
Lees ook