Macintosh Retail Group

VERKOOP MYWEB AAN WANADOO DEFINITIEF

Macintosh Retail Group NV en Euronet Internet BV hebben definitieve overeenstemming bereikt inzake de volledige overname van MyWeb BV door Euronet Internet BV, een 100% dochter van Wanadoo SA, met ingang van 1 juni 2002.

Met de overname van MyWeb versterkt Wanadoo haar positie in de top 3 van Internet Service Providers in Nederland. Met de 110.000 actieve gebruikers van MyWeb komt het totale bestand van Wanadoo op bijna een half miljoen actieve abonnees.

Wanadoo biedt consumenten in Nederland een compleet pakket aan producten voor internettoegang waaronder breedbandinternet en dial-up abonnementen. Daarbij faciliteert Wanadoo de toegang tot het internet door haar webportaal www.wanadoo.nl en biedt een keur aan diensten en informatie door verscheidene thematische kanalen. Wanadoo behoort tot de top 10 van Nederlandse webportals.

Macintosh Retail Group heeft besloten tot verkoop van MyWeb vanwege de gewijzigde omstandigheden in de internetmarkt, waarin schaalgrootte voor internet service providers als noodzakelijk wordt gezien voor het bereiken van een aanvaardbaar rendement. De verkoopopbrengst compenseert gedeeltelijk de - in 2001 afgeboekte - investeringen in MyWeb en levert derhalve in 2002 een boekwinst op voor Macintosh Retail Group.

Maastricht / Parijs, 14 juni 2002

Macintosh Retail Group NV
Wanadoo SA

Macintosh Retail Group is een beursgenoteerde grootschalige non-food retailer, gespecialiseerd in de marketing en distributie van consumentenproducten en -diensten. Macintosh Retail Group richt zich met meerdere winkelformules op de marktsectoren Living, Fashion en Automotive & Telecom en is actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Jaarlijks brengen meer dan 100 mln consumenten een bezoek aan de bijna 800 winkels van Macintosh Retail Group, die een totale verkoopoppervlakte hebben van 491.000 m². Ruim 550 winkels bevinden zich in de binnensteden en de overige in shoppingcentra aan de rand van de stad. Living bestaat uit 137 woonwarenhuizen in Nederland, België en Frankrijk onder de namen Kwantum en GP Décors alsmede 14 grootschalige meubelwinkels van Piet Klerkx en Stoutenbeek in Nederland.Fashion wordt in de Benelux en Duitsland gevormd door de 233 schoenen- en sportwinkels van Dolcis, Manfield, Invito en Olympus / Pro Sport en de 126 kledingwinkels van Superconfex en Bentex.Halfords en BelCompany zijn de winkelformules die met 275 winkels in Nederland en België actief zijn in Automotive & Telecom. In 2001 realiseerde Macintosh Retail Group een consumentenomzet van Euro 973,7 mln en een netto-omzet van Euro 810 mln, waarvan 83% in Nederland, 13% in België/Luxemburg en 4% in Frankrijk/Duitsland.

Wanadoo S.A., een dochteronderneming van France Telecom, is een van Europa's grootste internet service providers met respectievelijk 6,5 miljoen actieve abonnees en 650.000 lokale adverteerders. Wanadoo is een vooraanstaande internet service provider in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, 2 van de 3 grootste Europese internetmarkten. Wanadoo is eveneens actief in Spanje, Nederland en België. Wanadoo breidt haar diensten uit met breedband internettoegang, met circa 600.000 kabel en ADSL abonnees alsmede door on line kanalen met meer dan 200.000 adverteerders. Wanadoo SA is genoteerd aan Euronext Parijs (Euroclear: 12415) Meer informatie over Wanadoo is te vinden op www.wanadoo.com.

Voor nadere informatie:
Macintosh Retail Group NV: Mr P.T.A. Hünen
(0031-43 3280725 of p.hunen@macintosh.nl)

Wanadoo: Press Contact: Caroline Ponsi
(+33-1-44449393 of caroline.ponsi@francetelecom.com) of Nilou du Castel
(+33-1-44449393 of nilou.ducastel@francetelecom.com) Investor relations: Vincent Gouley
(+33-1-58887568 or vincent.gouley@wanadoo.com)

Dit persbericht is eveneens te lezen op de website van Macintosh Retail Group: www.macintosh.nl

https://www.macintosh.nl

Deel: ' Verkoop Myweb aan Wanadoo definitief '
Lees ook