Ingezonden persbericht


Verkoop MyWeb aan Wanadoo definitief

Parijs/Maastricht, 14 juni 2002 - Wanadoo S.A. en Macintosh Retail Group NV hebben definitieve overeenstemming bereikt inzake de volledige overname van MyWeb BV door EuroNet InterNet BV, een 100% dochter van Wanadoo S.A., met ingang van 1 juni 2002.

Met de overname van MyWeb versterkt Wanadoo haar positie in de top 3 van Internet Service Providers in Nederland. Met de 110.000 actieve gebruikers van MyWeb komt het totale bestand van Wanadoo in Nederland op bijna een half miljoen actieve abonnees.

Wanadoo biedt consumenten in Nederland een compleet pakket aan producten voor internettoegang waaronder breedbandinternet en dial-up abonnementen. Daarbij biedt Wanadoo de toegang tot het internet door haar webportaal www.wanadoo.nl en biedt een keur aan diensten en informatie, via verscheidene thematische kanalen. Wanadoo behoort tot de top 10 van Nederlandse webportals. Tevens is Wanadoo in Nederland actief op de zakelijke markt met het merk EuroNet Internet.

Macintosh Retail Group heeft besloten tot verkoop van MyWeb vanwege de gewijzigde omstandigheden in de internetmarkt, waarin schaalgrootte voor internet service providers als noodzakelijk wordt gezien voor het bereiken van een aanvaardbaar rendement. De verkoopopbrengst compenseert gedeeltelijk de - in 2001 afgeboekte - investeringen in MyWeb en levert derhalve in 2002 een boekwinst op voor Macintosh Retail Group.

###

Over EuroNet Internet en Wanadoo
EuroNet Internet B.V. (www.euronet.nl) is een volle dochteronderneming van Wanadoo S.A. Wanadoo S.A. is een van de grootste Europese internetbedrijven en de internetmediadochter van France Telecom. In Nederland biedt EuroNet Internet B.V. internetdiensten aan onder twee merken: Wanadoo voor de consumentenmarkt en EuroNet Internet voor de zakelijke markt. Wanadoo biedt een volledig pakket van mogelijkheden voor internettoegang gericht op consumenten, waaronder inbelabonnementen. Deze variëren van free tot flat-fee en breedbandinternet (ADSL en Cable). Daarnaast levert de portal www.wanadoo.nl een keur van diensten en informatie verdeeld over thematische channels. De Wanadoo-portal staat in Nederland in de top tien van meest bezochte websites. EuroNet Internet verzorgt sinds 1994 producten en diensten voor de zakelijke markt, waaronder ADSL, netwerkkoppelingen en het hosten van websites. Internationaal telt Wanadoo S.A. ruim zes miljoen actieve abonnees.

Over Macintosh Retail Group
Macintosh Retail Group is een beursgenoteerde grootschalige non-food retailer, gespecialiseerd in de marketing en distributie van consumentenproducten en -diensten. Macintosh Retail Group richt zich met meerdere winkelformules op de marktsectoren Living, Fashion en Automotive & Telecom en is actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Jaarlijks brengen meer dan 100 mln consumenten een bezoek aan de bijna 800 winkels van Macintosh Retail Group, die een totale verkoopoppervlakte hebben van 491.000 m². Ruim 550 winkels bevinden zich in de binnensteden en de overige in shoppingcentra aan de rand van de stad. Living bestaat uit 137 woonwarenhuizen in Nederland, België en Frankrijk onder de namen Kwantum en GP Décors alsmede 14 grootschalige meubelwinkels van Piet Klerkx en Stoutenbeek in Nederland. Fashion wordt in de Benelux en Duitsland gevormd door de 233 schoenen- en sportwinkels van Dolcis, Manfield, Invito en Olympus / Pro Sport en de 126 kledingwinkels van Superconfex en Bentex. Halfords en BelCompany zijn de winkelformules die met 275 winkels in Nederland en België actief zijn in Automotive & Telecom. In 2001 realiseerde Macintosh Retail Group een consumentenomzet van E 973,7 mln en een netto-omzet van E 810 mln, waarvan 83% in Nederland, 13% in België/Luxemburg en 4% in Frankrijk/Duitsland.

# # #

Deel: ' Verkoop MyWeb aan Wanadoo definitief '
Lees ook