CNV BEDRIJVENBOND

CNV: Verkoop Philips Apeldoorn afgeblazen; sluiting dreigt

De vestiging van Philips in Apeldoorn wordt niet verkocht aan het Belgische IPTE, zoals eerder het geval leek. Beide bedrijven zien af van de transactie, omdat deze financieel te nadelig zou uitpakken voor de ondernemingen. CNV Metaal en elektro is teleurgesteld over het afblazen van de deal, te meer daar de nu lopende reorganisatie (26 van de zeventig werknemers verliezen hun baan) nodig was in verband met de verkoop.

Onduidelijk is wat er nu met Philips Apeldoorn gebeurt. De directie onderzoekt nog enkele alternatieven, maar het is zeer de vraag of deze reëel zijn. Als dit niet zo is, dan dreigt sluiting van de complete vestiging. In dat geval verwijt CNV Metaal en elektro de directie van Philips onbehoorlijk bestuur, omdat er sprake kan zijn van de afweging wat goedkoper is: verkopen of sluiten.
Ook zal de bond het akkoord over de reorganisatie en het sociaal plan toetsen op het antwoord op de vraag of de reorganisatie is terug te draaien. Dit vanwege het feit dat de reorganisatie was gekoppeld aan de verkoop.

Nadere inlichtingen:
Peter de Jong (bestuurder CNV Metaal en elektro), tel.: 06 - 51 60 19 67;
Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 - 22 39 30 12.

Houten, 16 mei 2002

16 mei 02 16:57

Deel: ' Verkoop Philips Apeldoorn afgeblazen; sluiting dreigt '
Lees ook