GALERIE BIANCA LANDGRAAF

CHAGALL IN LAREN: verkoopexpositie 5 tot en met 16 september

Galerie Bianca Landgraaf in Laren en Kunsthandel Frans Jacobs te Amsterdam presenteren van woensdag 5 tot en met zondag 16 september de bijzondere verkoopexpositie:

CHAGALL IN LAREN

Met deze prestigieuze tentoonstelling wordt verder gestalte gegeven aan de samenwerking tussen Kunsthandel Frans Jacobs en Galerie Bianca Landgraaf en daarmee ook aan de fusie van deze Larense galerie met Galerie K Amsterdam, die gelieerd is aan de Kunsthandel. Naast de werken van Chagall zullen in Laren beelden te zien zijn van enkele kunstenaars die vertegenwoordigd worden door Galerie Bianca Landgraaf.

Er worden tijdens deze tentoonstelling maar liefst 15 werken, voornamelijk olieverfschilderijen, van Marc Chagall (1887-1985) te koop aangeboden. Dit is een ongekend aantal dat tegelijk in één tentoonstelling op de markt komt. Voor de Nederlandse kunstwereld een heel bijzondere aangelegenheid.

Marc Chagall wordt gezien als één van de belangrijkste kunstenaars van de 20ste eeuw. Hij is vooral bekend als de schilder van de verbeelding, al is het bijna niet mogelijk om hem in een hokje te stoppen. Hij is thuis in het kubisme, het surrealisme en het expressionisme, maar heeft zijn geheel eigen stijl altijd behouden. Hij is bekend om zijn voorstellingen met door de lucht zwevende geliefden, met scènes uit zijn Russische geboorteplaats Vitebsk; houten huisjes, vioolspelers, dieren op straat en scènes uit Parijs; de Eifeltoren, de Notre Dame, de Seine en scènes uit zijn laatste woonplaats St. Paul de Vence. Tijdens een lang leven van hard werken maakte hij talloze schilderijen, werken op papier, muurschilderingen, tapijten en glas-in-loodramen.

Zondag 2 september is de galerie gesloten

Adres: Zomertuin 11 (Hamdorff-complex), 1251 LZ Laren. tel. 035 5335987 / fax 035 5380140, bianca.landgraaf@planet.nl Geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Galerie K Amsterdam en Kunsthandel Frans Jacobs, Rokin 46, 1012 KV Amsterdam. tel. 020-6381729 / fax 020-6258806 fjacobs@worldonline.nl / www.facobsfineart.com
Vanaf 1 juli zijn de deuren van galerie en kunsthandel tijdelijk gesloten wegens verbouwing.

Deel: ' Verkoopexpositie Galerie Bianca Landgraaf Amsterdam '
Lees ook