Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Verkoopt werkmaatschappijen VendexKBB aan CVC

Werknemers zijn de afgelopen dagen door de directie c.q. VendexKBB ingelicht over het feit dat een zestal concernondernemingen (Hans Anders Groep, Siebel Groep, Prénatal, Perry Sport, Scapino en Kijkshop) zijn verkocht aan CVC Capital Partners.

Door de hoofddirectie van VendexKBB zijn wij hierover schriftelijk ingelicht en inmiddels hebben wij een eerste gesprek gevoerd. Het is de bedoeling dat er een nieuwe holding wordt opgericht waarvan uw onderneming deel gaat uitmaken. Deze holding wordt bestuurd door een (nieuwe) commerciële- en financiële directeur. Ook zal er een Raad van Commissarissen worden opgericht waarin CVC ook zitting heeft.

Daarnaast is er uitvoering gesproken over de arbeidsvoorwaardelijke gevolgen. Op korte termijn zal er weinig veranderen. De huidige CAOs (branche- of ondernemingsniveau) blijven gehandhaafd.

Tot eind 2003 is het de bedoeling dag voor werknemers in dienst van Perry Sport, Prénatal en Kijkshop het huidige pensioenfonds VendexKBB van toepassing blijft. In de komende tijd wordt in overleg met de vakorganisaties gekeken of een gelijkwaardige pensioenregeling tot de mogelijkheden behoort. De overige werkmaatschappijen blijven deelnemen aan de voor de onderneming van toepassing zijnde (branche)bedrijfspensioenfondsen.

Over een groot aantal (detail)punten moet nog verder worden gesproken. In de komende weken wordt het een en ander geïnventariseerd. Vervolgens is het de bedoeling dat tussen VendexKBB en de vakorganisaties een overeenkomst wordt getekend waarin de arbeidsvoorwaardelijke afspraken zijn geregeld. Zodra een eerste concept-tekst beschikbaar is zullen wij u hiervan op de hoogte stellen. Een ding is duidelijk: u mag van deze verkoop niet de dupe worden.

Bent u al lid van de Dienstenbond??

Informeer uw collegas ook! Lid worden van de Dienstenbond CNV is geen overbodige luxe, gezien de voorstellen van de werkgevers. Lid bent u al voor Euro 12,70 als full-timer en als part-timer betaalt u daar een deel van. Werkt u bijvoorbeeld tussen de 16 en 22 uur dan betaalt u slechts Euro 8,15 per maand. Hiervoor heeft u dan tegelijkertijd een rechtbijstandsregeling. De eerste 6 maanden ontvangt u zelfs een korting van 25% op deze bedragen. >> lees meer over het lidmaatschap

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met bestuurder Geert B. Rijzinga, tel: 023 - 565 10 52, email: g.rijzinga@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 24 mei 2002.

Zoekwoorden:

Deel: ' Verkoopt werkmaatschappijen Vendex KBB aan CVC '
Lees ook