Verkopen van onroerende goederen in 1998

Zakencijfer naar nieuwe record

Een onmisbaar werkinstrument voor al wie geïnteresseerd is in de Belgische immobiliënmarkt (zakencijfer: 565 miljard in 1998 tegen 511 miljard in 1997), zowel voor beroepsmensen uit de sector als voor toekomstige kopers.

De statistiek van de verkopen van onroerende goederen wordt opgesteld op basis van de notariële akten die geregistreerd moeten worden en betreft de openbare verkopen en de verkopen uit de hand.

De publikatie geeft de resultaten van de verkopen in 1998 in aantal, waarde en oppervlakte, voor alle administratieve eenheden van het Rijk via de Régio tot de gemeente en houdt daarbij rekening met de nieuwe administratieve indeling van België.

Alle soorten onroerende goederen worden erin behandeld: van het woonhuis over het opbrengsthuis tot het herenhuis, van het appartements- of kantoorgebouw tot de bouwgrond, van het landbouwterrein tot het bos.

Men vindt er onder meer ook de evolutie van de verkoop in de jaren 90 alsmede een vergelijking met 1975 (voor het Rijk).

"Verkopen van onroerende goederen" verschijnt in de reeks Financiële statistieken (nr 77) en is afzonderlijk verkrijgbaar in onze informatie- en documentatiecentra tegen de prijs van 300 BEF.

Laatst gewijzigd op: 24-06-99 © 1998/1999 NIS, Ministerie van Economische Zaken

Zoekwoorden:

Deel: ' Verkopen van onroerende goederen in 1998 in Vlaanderen '
Lees ook