Verleidelijke valentijnskaart Dordrechts Museum

Verleidelijke valentijnskaart Dordrechts Museum

DORDRECHT- Speciaal voor de tentoonstelling Schalcken – Kunstenaar van het verleiden heeft het Dordrechts Museum een romantische ansichtkaart laten ontwerpen. Kan ik je verleiden… staat er op de voorkant en dat maakt de kaart bij uitstek geschikt voor Valentijnsdag. De ontvanger wacht een dubbele verrassing want een verstuurde, ingevulde kaart geeft maar liefst 50% korting op de entreeprijs van de Schalcken tentoonstelling. Daarmee is de kaart maximaal €6,00 waard. Een erg verleidelijk aanbod dus.

De fijnschilder Godefridus Schalcken (1643-1706) behoort tot de verborgen genieën van de Hollandse schilderkunst. Hij kan worden beschouwd als één van de belangrijkste meesters van de late 17de eeuw. De kunst van Schalcken is pure verleidingskunst. Zijn kaarslichtscènes zijn geraffineerd en intiem. Prikkelende onderwerpen én een verbluffende techniek maken de schilderijen van Schalcken onweerstaanbaar.

De ansichtkaarten zijn (zolang de voorraad strekt) gratis af te halen bij de kassa's van het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn en Het Hof van Nederland. Ook komt de kaart op verschillende (culturele) plekken in de stad te liggen. Een geadresseerde kaart, voorzien van postzegel en poststempel geeft 50% korting op de entreeprijs van de tentoonstelling Schalcken – Kunstenaar van het verleiden. Bezoekers hoeven niet bang te zijn dat zij hun ansichtkaart kwijt raken bij een bezoek aan de tentoonstelling. De kaart wordt afgestempeld en de eigenaar krijgt hem daarna gewoon weer terug. De tentoonstelling loopt van 21 februari tot en met 26 juni 2016

Deel: ' Verleidelijke valentijnskaart Dordrechts Museum '
Lees ook