Gemeente Weert9 september 1999
VERLENGING TENTOONSTELLING RELIGIEUZE VOLKSKUNST EN DEVOTIONALIA

"Religieuze volkskunst en devotionalia". Onder deze naam ging op 6 juni jl. een tentoonstelling in het kader van het 'Jaar van de volkscultuur 1999-2000' van start in het Jacob van Hornemuseum aan de Markt in Weert. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat deze expositie liep tot en met 29 augustus.
Vanwege de grote belangstelling voor deze tentoonstelling, heeft het museum besloten de expositie voorlopig nog niet te beëindigen. Tot 31 december 1999 kan men de volkskunst en devotionalia bewonderen.

De expositie toont prenten en schilderijtjes, huiskapelletjes, devotiebeeldjes bedevaartobjecten, relieken, rozenkransen, prentjes en boeken. De voorwerpen zijn afkomstig uit de rijke collectie van het museum zelf. Vele ervan zijn doorgaans niet te zien omdat ze in het depot verblijven.
De voorwerpen zijn afkomstig zowel uit de regio Weert als uit de rest van Nederland. Deze laatste groep is met name uit de collectie van de Franciscanen afkomstig. Ook zijn veel particuliere schenkingen en bruiklenen uit de collectie van het museum te zien. De expositie is te bezichtigen in museum Jacob van Horne, Markt 7 te Weert. Openingstijden zijn van dinsdag 14.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Deel: ' Verlenging tentoonstelling religieuze volkskunst in Weert '
Lees ook