(expostbus51)


Ministerie van Financien


FINANCIEN: PC PRIVE PROJECTEN

PERSBERICHTNR. 99/006 Den Haag 11 januari 1999

VEEL GEBRUIK VAN FISCALE STIMULERINGSMAATREGELEN PC PRIVE PROJECTEN

In 1998 hebben meer dan 100.000 werknemers gebruik gemaakt van de fiscale stimuleringsregeling om in het kader van pc-privé projecten een computer aan te schaffen. In het eerste kwartaal van 1999 wordt op basis van een proef de mogelijkheid geopend om aangifte loonbelasting en omzetbelasting te doen via internet. Met deze proef via internet loopt Nederland in de wereld voorop.

Dit heeft staatssecretaris Vermeend van Financiën gemeld gemaakt bij de uitreiking van de Computer Totaal Trofee 1999, die door hem werd gewonnen.
De Computer Totaal Trofee is een jaarlijks evenement waarbij lezers van het maandblad Computer hun mening geven over de beste computerproducten.

Een vakjury van dit maandblad heeft Staatssecretaris Vermeend als winnaar uitgeroepen van de Computer Totaal Trofee jury vakprijs 1999, speciaal voor zijn beleid met betrekking tot de pc-privé projecten en zijn aandacht voor automatisering.

Met ingang van 1 januari 1997 kunnen werkgevers en werknemers in aanmerking komen voor een fiscale vrijstelling in geval de werkgever in het kader van de werkkring aan de werknemer een computer verstrekt incl. aanverwante apparatuur)of ter beschikking stelt. Deze fiscale vrijstelling die ook voor computer-kostenvergoedingen geldt, bedraagt maximaal f 5.000. De vrijstelling is ook van toepassing in geval de werknemer verlofdagen inlevert in ruil voor een computer.

Woordvoerder: mw. E.A. Hijink
Tel.nr.: 070 - 342 8229


11 jan 99 18:24

Deel: ' Vermeend wint computer trofee vanwege PC Prive Projecten '
Lees ook