Politiebericht Venlo 26-08-2001
Mediaberichten 26 augustus (12.30 uur)

VENRAY Vermiste man aangetroffen

Venray Een ballonvaarder, deelnemer van het ballonfestival in Venray, heeft zaterdag een 59-jarige vermiste inwoner van Venray vanuit de lucht gesignaleerd. De politie trof de verwarde man daarna aan op de Ripseweg en kon hem thuis afzetten. Het slachtoffer was vrijdagavond omstreeks 20.30 uur met de hond gaan wandelen en sindsdien vermist. Nadat patrouilles de hele nacht hadden uitgekeken naar de vermiste, werd zaterdagmorgen door hen de organisatie van het ballonfestival in Venray ingeschakeld. Die verzocht de piloten uit te zien naar de vermiste man, hetgeen al snel resulteerde in een melding dat de gezochte op de Ripseweg liep, echter zonder hond. Deze werd zaterdagmiddag gevonden gemeld door een asiel in Smakt. De politie heeft de festivalorganisatie en de piloot bedankt voor hun spontane medewerking.

ROERMOND Verkeersletsel

Roermond Een 20-jarige automobilist uit Roermond is vrijdagavond omstreeks 22.40 uur met zijn personenauto langs de Elmpterweg tegen een schuur geklapt. De auto van de jongeman raakte zwaar beschadigd en de muur van de schuur werd door de enorme klap ontzet. Omdat de automobilist met zijn wielen naast de weg in de berm raakte en teveel tegenstuurde, raakte hij de macht over het stuur kwijt en ging de auto vervolgens tollen. De politie vermoed dat de jongeman met veel te hoge snelheid moet hebben gereden. Zij neemt hem op in de aandachts-vestigingen van het project Golfslag en overweegt in het kader van de actie hem tenminste een waarschuwingsbrief te zenden.

MAASBREE Verkeersletsel

Maasbree Een 15-jarige jongen uit Kapelle aan de IJssel, inzittende van een personenauto, liep vrijdagmiddag een hoofdwond op na een aanrijding met een vrachtauto op de A67. De aanrijding ontstond omstreeks 16.10 uur doordat de 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Griekenland vanaf de Midden Peelweg linksaf sloeg de oprit naar de A 67 op. Hierbij gaf hij geen voorrang aan de hem tegemoet komende personenauto bestuurd door een 22-jarige inwoner van Horst.

VENRAY Verkeersletsel

Venray Een 20-jarige automobilist uit Venray is gewond geraakt nadat hij vrijdagavond de macht over het stuur van zijn auto verloor. Hij liep een sleutelbeenfraktuur op. Hij reed over de Overloonseweg in de richting Overloon en in een bocht naar rechts knalde hij met hoge snelheid tegen de railing van de brug, een boom en vervolgens ongeveer 30 meter verder tegen een tegeligger. Deze automobilist, een 52-jarige inwoner van Westerbeek, liep letsel op aan zijn borst. Beide automobilisten werden overgebracht naar het ziekenhuis.

KONINGSBOSCH Verkeersletsel

Koningsbosch Een 16-jarig meisje uit Echt is met diverse botbreuken en kneuzingen opgenomen in het ziekenhuis, nadat zij door een 30-jarige inwoonster van Koningsbosch op het fietspad langs de Kerkstraat werd aangereden. De automobiliste wilde vanaf de weg een inrit inrijden en zag daarbij de bromfietster, die in dezelfde richting als de automobiliste reed, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

ARCEN Snelheidscontrole

Arcen Bij een controle op de Lingsforterweg heeft de politie vrijdagavond 480 passerende automobilisten op hun snelheid geklokt. Deze controle werd uitgevoerd op verzoek van de gebidsmentor, die verschillende klachten had ontvangen van aanwonenden. In verband met de verkeerswijziging in de bebouwde kom rijden veel automobilisten te hard over de Lingsforterweg. De terplaatse geldende snelheid bedraagt 50 km/u en bij de controle bleek bijna 33 % van de bestuurders niet aan die limiet te voldoen. Er werden 157 bekeuringen uitgeschreven. uit de meting bleek dat 31 bestuurders harder reden dan 70 km/u.

WELL Snelheidscontrole

Well In het kader van het verkeersproject Samen minder zijn vrijdag op de N271 door de politie weer controles gehouden. Van de ongeveer 100 gecontroleerde voertuigen reden vier bestuurders te hard. Zij zijn staande gehouden en terplaatse geverbaliseerd. De gemeten snelheden bleken 95, 2 x 97 en 98 km/u te bedragen.

Deel: ' Vermiste man aangetroffen in Venray '
Lees ook