Korps: Groningen, plaats: Diverse 24-07-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 24 juli 2001

Dagelijkse persinformatie

Klein Ulsda: automobilist onder invloed
De politie heeft maandagmiddag op de Hamdijksterweg in Klein Ulsda een 58-jarige automobilist uit Nieuweschans aangehouden. De man bleek na controle te veel alcohol op te hebben. Een blaastest wees uit dat hij 2.5 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd hij met een dagvaarding heengezonden.

Stadskanaal/Musselkanaal: snelheidscontroles
De politie heeft maandagochtend- en middag drie snelheidscontroles gehouden. Op de Unikenstraat in Stadskanaal werden 125 voertuigen gecontroleerd, waarvan er veertien in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid lag op 101 km/uur, terwijl op deze weg een snelheid van 50 km/uur is toegestaan. Op de Sluisstraat in Musselkanaal werden op twee locaties 411 voertuigen gecontroleerd. Hier waren 53 automobilisten in overtreding. Op de Sluisstraat was 93 km/uur de hoogst gemeten snelheid, waar 50 km/uur is toegestaan. Alle overtreders krijgen binnenkort thuis bericht.

Zuidbroek: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de WA Scholtenweg in Zuidbroek zijn maandagmiddag een 23-jarige en een 34-jarige man, beiden uit Zuidbroek gewond geraakt. De 23-jarige man wilde vanuit een uitrit de WA Scholtenstraat oprijden, waarna hij in aanrijding kwam met zijn 34-jarige plaatsgenoot. Beide mannen zijn respectievelijk met een mogelijke hersenschudding en schaafwonden/kneuzingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van dit ongeval.

Boerakker: gewonden bij ongeval
Een 35-jarige vrouw uit Ter Apel en een 41-jarige man uit Damwoude zijn maandagmiddag bij een verkeersongeval op de Boerakkerweg in Boerakker gewond geraakt. De vrouw zat als passagier in een lijnbus van Arriva ten tijde van het ongeval. De buschauffeur verleende vanaf de afrit van de Rijksweg A7 geen voorrang aan de man uit Damwoude, die op de Boerakkerweg reed. Beide gewonden zijn voor behandeling van nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht.

Veendam: winkeldief ingesloten
De politie heeft maandagmiddag een 44-jarige man uit Eexterveensekanaal aangehouden, nadat hij in een warenhuis in Veendam enkele goederen had weggenomen. Bij controle op het politiebureau bleek dat de man nog een week gevangenisstraf te goed had. Hij is overgedragen aan de parketpolitie. Voor de winkeldiefstal kreeg de man een dagvaarding uitgereikt.

Groningen: ongeval met letsel
Op de kruising Damsterdiep/Oliemuldersweg botste maandagmiddag een 54-jarige vrachtautobestuurder met zijn auto achterop de auto van een 29-jarige man uit Winsum. De vrachtautobestuurder had te laat in de gaten dat de automobilist stond voorgesorteerd en reed met zijn auto achter op de personenauto. Als gevolg hiervan botste de Winsumer weer op de auto van een 59-jarige een tegenligger uit Groningen. De 29-jarige Winsumer en de 59-jarige Groninger moesten voor onderzoek naar een ziekenhuis. Hun beider voertuigen werden zwaar beschadigd afgesleept.

Groningen: vernieling door naakte man
Maandagochtend heeft de politie in de Nieuwstad een 28-jarige man uit Bergum van de straat geplukt. De man, die geheel naakt was, probeerde bij een prostituee in de Nieuwstad met geweld binnen te komen. Hij bleek een deur van de woning van de vrouw te hebben ingetrapt. Agenten troffen de man aan en namen hem mee naar het bureau. Daar bleek dat de man onder invloed van alcohol en drugs was. Na te zijn ontnuchterd werd de man voorzien van kleding de straat weer opgestuurd.

Haren: poging inbraak en vernieling
Op een terrein van een garage aan de Meerweg werden afgelopen weekend vernielingen gepleegd. Gepoogd werd om het bedrijf binnen te gaan en een tweetal nieuwe autos werden vernield. Een van de autos werd geheel bekrast en op een beton blok geplaatst. Ook werden lampen op het terrein kapot gegooid. De schade is aanzienlijk.

Groningen: ruiten van politiebureau vernield
Afgelopen nacht werd door een 23-jarige vrouw een tweetal ruiten van het politiebureau aan de Korreweg vernield. Agenten hoorden plotseling lawaai. Toen zij op onderzoek uitgingen, zagen zij de vrouw wegrennen. In de 1e Hunzestraat wisten ze de vrouw te achterhalen. De vrouw bleek nogal in de war. Na verhoor is ze weggestuurd.

Groningen: alcohol
Op de Aweg heeft de politie afgelopen nacht een 51-jarige man uit Haren aangehouden, terwijl hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed. Bij controle en een blaastest bleek dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Toen agenten het opsporingsregister nazochten stond de man nog te boek voor enkele boetes. Zijn auto mocht in beslag genomen worden en deze bleef dan ook aan het bureau achter. De man is met een proces verbaal weggestuurd. *Ook een 29-jarige Groninger kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed. Hij bleek op de Visserstraat onder invloed te rijden met 0.6 promille.

Groningen: botsing op Rijksweg A7
Een 44-jarige man uit Hoogezand raakte maandagmiddag op de Rijksweg A7 richting Leek van de weg. De man had zijn auto met aanhangwagen niet goed onder controle, waardoor de auto met aanhangwagen op zijn zij in de berm terechtkwam. Vermoedelijk werd het ongeval veroorzaakt door een slechte manier van laden van de aanhangwagen. Twee inzittenden van de auto moesten met nekletsel voor onderzoek naar een ziekenhuis.

Groningen: belediging van agenten
Politieagenten werden maandagavond naar een woning aan der Eglantierstraat gestuurd. De bewoner zat in de deur van zijn woning muziek te maken. De omgeving klaagde over de overlast. Toen agenten de man aanspraken ging hij volledig door het lint en begon de politiemensen uit te schelden. Vervolgens ging hij de woning binnen en zette de muziekinstallatie op volle kracht aan. Agenten hebben de man daarna in de woning aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij weggestuurd met een proces verbaal.

Groningen: man bedreigt ex.
De politie heeft maandagavond bij een woning aan de Nachtegaalstraat een 46-jarige man uit Wagenborgen aangehouden. De man maakte amok bij de woning van zijn ex. en bedreigde haar met een vuurwapen. Op aanwijzing van de vrouw kon de man na een korte zoektocht in de omgeving worden opgepakt. In de auto van de man trof de politie een wapen aan. De man is voor onderzoek ingesloten.

Groningen: man met glas gestoken
In een café aan de Grote markt heeft de politie afgelopen nacht een 24-jarige Groninger aangehouden. De verdachte had in het café een woordenwisseling gekregen met een 25-jarige stadjer, waarbij hij het slachtoffer met een glas in het gezicht stak. Hierbij liep het slachtoffer een dikke neus en een steekwond in de neus op. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Inlichtingen afdeling Communicatie, tel: 0900-8844 (30 ct per minuut)

Deel: ' Vernieling door naakte man in Groningen '
Lees ook