Politiebericht Friesland: Friesland 4-09-2001
Politieberichten van 3/9 (13.00 uur) tot 4/9 (07.00 uur)

Heerenveen: winkeldiefstal
Een 30-jarige inwoner van Heerenveen is maandag om 13.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Bgm. Kuperusplein. De man wilde voor ca. 70 gulden aan goederen meenemen zonder te betalen, met werd daarbij door winkelpersoneel betrapt en aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding maar kon in bedwang worden gehouden tot de politie arriveerde.

Buitenpost: inbraak auto
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een aan de Ruiterstraat geparkeerd staande auto. Een ruitje was ingeslagen, waarna men geprobeerd had de radiocassettespeler te verwijderen. Dit was niet gelukt, maar daarbij raakte het apparaat wel onherstelbaar beschadigd. De 57-jarige eigenaar uit Buitenpost deed aangifte.

Leeuwarden: woninginbraak
Maandag werd tussen 12.30 en 13.30 uur ingebroken in een woning aan de Amelandsdwinger. Nadat een raam was geforceerd verdwenen een videorecorder en een audioset uit de woning. Aangifte werd gedaan door de 37-jarige bewoner.

Noordwolde: honden gebeten
Twee honden zijn maandag omstreeks 08.00 uur door drie loslopende honden gebeten. De drie honden hadden door nog onverklaarbare oorzaak uit hun kennel aan de Rotanstraat weten te ontsnappen en hadden zich vervolgens onder een omheining door naar buiten weten te graven. Toen de politie arriveerde na door omwonenden gewaarschuwd te zijn dat er drie honden zonder baas losliepen, bleken de dieren al twee andere honden te hebben gebeten. De verwondingen van deze dieren vielen overigens mee, een dier kreeg twee hechtingen. De drie losgebroken honden, die zich verder rustig gedroegen en goed onder appel stonden, waren al door omwonenden gevangen. Nadat de dieren door het dierenasiel waren opgehaald, bleek dat ze eigendom waren van een 26-jarige Steenwijker. Deze nam alle verantwoordelijkheid op zich en heeft met de eigenaren van de gebeten honden contact opgenomen om de schade te regelen.

Dokkum: zonder helm en certificaat op gestolen bromscooter Een 26-jarige inwoner van Zwaagwesteinde is maandag op 14.15 uur aangehouden omdat hij zonder helm en bromfietscertificaat op een gestolen bromscooter reed. De man werd aanvankelijk staande gehouden omdat hij zonder helm op de bromscooter reed. Bij controle bleek hij ook niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Omdat hij al diverse malen voor deze feiten was bekeurd, werd besloten de bromscooter in beslag te nemen. Uit onderzoek bleek dat de bromscooter gestolen was. Volgens de bestuurder had hij deze drie weken geleden gekocht. Tegen hem werd voor alle feiten proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: winkeldiefstal
Een 26-jarige inwoner van Heerenveen is maandag om 15.30 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Noorderbuurt. De man wilde een paar sandalen met een waarde van ca. 70 gulden meenemen zonder deze af te rekenen, maar werd daarbij door winkelpersoneel betrapt. De verdachte werd aan de politie overgedragen.

Leeuwarden: zonder rijbewijs
Een 19-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 00.20 uur op Achter De Beurs Aangehouden. De man reed zonder rijbewijs in een auto.

Oldeberkoop: vernielingen sportterrein
Op een sportterrein aan de Willinge Prinsstraat zijn vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag vernielingen aangebracht. Onbekenden hebben met lijm op een aantal ruiten van een clubgebouw onder meer hakenkruizen aangebracht. Tevens werden een aantal stenen uit een terras gehaald. Een 63-jarige inwoner van Oldeberkoop deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding
Een 56-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandag om 17.00 uur op het Stationsplein aangehouden. De man, die flink beneveld was, was door NS-personeel eerste de trein en vervolgens het station uitgezet nadat hij zich daar had misdragen. Ook bleek hij iemand te hebben geslagen, die echter geen aangifte wenste te doen. De dronken man werd op het politiebureau ingesloten.

Leeuwarden: inbraak woning
Maandag werd tussen 11.00 en 15.00 uur ingebroken in een woning aan de Insulindestraat. Men kwam de woning binnen door een ruit in te slaan om vervolgens onder meer twee videorecorders en een geldbedrag van enkele honderden guldens te ontvreemden. De 59-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding inbraak
Een 36-jarige inwoner van Leeuwarden is dinsdag om 02.15 uur op het Maria Annastraatje aangehouden. De man werd aangehouden nadat een getuige bij de politie had gemeld dat er werd ingebroken in een bedrijfspand aan genoemde straat. Toen de politie ter plaatse kwam trof men daar de verdachte aan die voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement. De man werd aangehouden en op het politiebureau ingesloten. Van het bedrijfspand bleek een raam te zijn vernield.

Makkum: inbreker overlopen
De 50-jarige bewoonster van een woning aan de Houtmolen heeft dinsdag omstreeks 04.45 uur een inbreker overlopen. De vrouw hoorde gestommel in de woning en gaf een schreeuw. De inbreker maakte zich daarna uit de voeten. Hij bleek een laptopcomputer en een handtas te hebben meegenomen.

Bureau Communicatie: 058 8808272

Deel: ' Vernielingen aan sportterrein in Oldeberkoop '
Lees ook