De vernieuwde Volkswagen Polo

(16 September 1999)

PERSBERICHT:

Volkswagen presenteert op de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) 1999 te Franklurt (16 t/m 26 september) de vernieuwde Polo. De moderne styling onderscheidt zich vooral door de grotere en markante koplampen met heldere koplampglazen, door de nieuwe bumpers en door de modificaties aan motorkap en grille. Aan de achterzijde is de lagere positie van de kentekenplaat de meest opvallende wijziging. Door deze stilistische ingrepen komt de compacte 'bestseller' uit Wolfsburg bijzonder volwassen over.

Naast de optische veranderingen werd ook de techniek van de Polo op de laatste stand van de Volkswagen-technologie gebracht. De nog stijvere carrosserie maakt smalle paneelnaden langs portieren, motorkap en achterklep mogelijk. De volledig verzinkte carrosserie vormt de basis voor een garantie tegen doorroesten van binnenuit van twaalf jaar. Ook de stabiliteit bij een aanrijding tegen de flank is verbeterd. De vernieuwde Polo onderscheidt zich bovendien door een geoptimaliseerd onderstel, waardoor het rijcomfort nog verder is toegenomen.

De functionaliteit die bij het design voorop stond, is ook in het interieur van de vernieuwde Polo gerealiseerd. Zo beschikt de Polo bijvoorbeeld over een compleet nieuw dashboard.

Dankzij de beide forse, ronde instrumenten met blauwe doorlichttechniek en de anders gestructureerde oppervlakken wint de Polo in het interieur aan karakter. Nieuwe bekledingsstoffen en een nog hoogwaardiger afwerking maken de auto nog aantrekkelijker.

Het modellenprogramma van de Polo wint bovendien aan populariteit door een verdere uitbreiding van het motorenaanbod. Dit bestaat voortaan uit acht varianten, met een vermogensspectrum dat loopt van 37 kW50 pk tot 92 kW/125 pk. Het belangrijkste motornieuws is de driecilinder TDI-motor met een cilinderinhoud van 1,4 liter. Deze krachtige en tegelijkertijd bijzonder zuinige turbodiesel met pompverstuiver-inspuiting levert een vermogen van 55 kW/75 pk en onderscheidt zich door een verbruik van slechts 4,4 liter diesel per 100 kilometer.

De vernieuwde Polo is verkrijgbaar in de uitvoeringen Basis, Trendline, Comfortline, Highline en GTI. Alle modellen zijn standaard uitgerust met airbags voor bestuurder en voorpassagier. De Polo GTI beschikt standaard over ABS en EDS en over Xenon-koplampen.

De vernieuwde Polo staat vanaf begin november bij de Volkswagen-dealers.

Deel: ' Vernieuwde Volkswagen Polo '
Lees ook