NMBS

03/08/01

Vernieuwingswerkzaamheden aan sporen en overwegen tussen Aarschot en Leuven

Dit najaar worden op de spoorlijn Aarschot-Leuven de houten dwarsliggers vervangen door betonnen exemplaren. Hiervoor moet de spoorbedding 10 cm worden verhoogd, wat een goede aanleiding vormt om de overwegen te vernieuwen. Dit leidt tot een comfortverbetering voor het wegverkeer. Op vraag van de wegbeheerder worden de overwegen van de Eendebroek-, Puttebroekstraat en Aarschotsesteenweg verbreed.

In augustus en september start de vernieuwing van vijf overwegen. Om het treinverkeer niet te hinderen worden de spoorwerken aan de overwegen tijdens de weekendnachten uitgevoerd. Alleen op zondagavond zullen de treinen tien minuten vertraging oplopen. In oktober en november worden de spoorstaven, dwarsliggers en ballast over het ganse traject vernieuwd. De overwegen moeten dan slechts om de beurt maar voor een paar dagen dicht om de vernieuwingstreinen vrije doorgang te verlenen.

Het totale project kost minstens 5,33 miljoen Euro (circa 215 miljoen frank).

Volgende overwegen staan op de planning:

Overweg Stationsstraat in Rotselaar:
gesloten van 10 augustus tot en met 24 augustus. Het verkeer van Aarschot naar Haacht via Wezemaal volgt de Langestraat, Vakenstraat en Hellichtstraat. Van Leuven naar Haacht gaat het via de Schrensstraat, Astridstraat, Molenstraat en Dijlestraat. In omgekeerde richting volgt het verkeer de Liniestraat, Molenstraat en Scherensstraat. Overweg Puttebroekstraat in Leuven: gesloten van 17 tot 31 augustus. Het verkeer volgt dan de Aarschotsesteenweg, Pleinstraat, Langeveld en Daalputstraat.
Overweg Aarsschotsesteenweg in Leuven: gesloten van 24 augustus tot 7 september. Van Aarschot naar Leuven/Wilsele gaat het dan best via de A2 autosnelweg. In omgekeerde richting volg je de Wijgmaalse Steenweg, Descampslaan en Rotselaarsesteenweg.
Overweg Pleinstraat in Holsbeek: gesloten van 31 augustus tot en met 14 september. De alternatieve weg gaat via de Aarschotsesteenweg, Puttebroekstraat, Daalputstraat en Langeveld.
Overweg Eendebroekstraat in Leuven: gesloten van 7 tot 21 september. Omleiding via de Aarschotsesteenweg, Vierhuizenstraat en Nieuwe Prinsstraat.

© 2001 NMBS

Zoekwoorden:

Deel: ' Vernieuwingswerkzaamheden aan Belgische sporen en overwegen '
Lees ook