Veronicaschip verbindt Nederlanders met vluchtelingen

PERSBERICHT

21 oktober 2015

Veronicaschip verbindt Nederlanders met vluchtelingen

Amsterdam - Het oude iconische Veronicaschip (het voormalige radio zend-schip) gaat op zaterdag 24 oktober 2015 een bijzonder initiatief lanceren. Het schip wordt het meldpunt van “Ontmoet een vluchteling”, een initiatief van directeur Veronicaschip, Nimet Akdemir. Hiermee wil zij werkgevers, vrijwilligers en vluchtelingen verbinden.

Ontmoet een vluchteling is een meldpunt voor alle Nederlanders die iets willen doen voor vluchtelingen. Akdemir legt uit: “Door je aan te melden geef je een signaal af dat wij als Nederlandse samenleving een sociaal vangnet kunnen en willen vormen. En tegelijkertijd is het bedoeld om de negatieve beeldvorming over vluchtelingen te nuanceren. Dat doen we door vluchtelingen in Nederland een sociaal netwerk en aandacht te geven. Deze mensen hebben al hun sociale banden met vrienden, familie en collega's achtergelaten. Je kunt je via het platform aanmelden als vrijwilliger, om bijvoorbeeld samen een kop koffie te drinken, een luisterend oor te bieden, te wandelen, te eten of samen iets leuks te gaan doen. Kortom; de vluchtelingen even uit een stressvolle situatie halen.”

Akdemir heeft verschillende actiepunten op de agenda. Er komen netwerkdagen voor vluchtelingen, vrijwilligers en werkgevers op het Veronica zendschip. De website www.ontmoeteenvluchteling.nl zal geïnteresseerden op de hoogte houden van de bijeenkomsten die vooral in het teken staan van de ontmoeting en verbinding.

Om direct anderen te enthousiasmeren heeft Nimet bekende en minder bekende mensen benaderd ambassadeur te worden. Zij zijn de voorlopers en berichten over hun ervaringen op de facebookpagina van “Ontmoet een vluchteling”. De ambassadeurs zijn tot nu toe:

Ruben Nicolai, presentator en cabaretier

Do van Hulst, presentatrice en zangeres

Erben Wennemars, sporter en ondernemer

Yasmine Allas, Schrijfster en Actrice

Sadet Karabulut, Tweede kamerlid

Ellen ten Damme, zangeres en actrice

Katja Schuurman, presentatrice en actrice

Inez van Oord, schrijfster en founder Happinez

Deel: ' Veronicaschip als meldpunt voor “Ontmoet een vluchteling” '


Lees ook