Verpleegkundigen en verzorgenden uit slaap gehouden door congres


Tijdens het Nachtcongres, dat plaatsvindt in de nacht van 15 op 16 juni 2012 in Ede, leren verpleegkundigen en verzorgenden die in de nachtdienst werken onder meer hoe zij fitter de nacht door kunnen komen.

UTRECHT, 20120425 -- De vraag naar zorg in de nachtelijke uren is de laatste jaren toegenomen. Elke nacht zijn er dan ook duizenden verpleegkundigen en verzorgenden aan het werk. Tegelijkertijd blijkt uit een aantal onderzoeken dat werken in de nacht schadelijk voor het menselijk lichaam is. Tijdens het Nachtcongres, dat plaatsvindt in de nacht van 15 op 16 juni 2012, wordt o.a. aandacht besteed aan de Nightingale Studie, het landelijke onderzoek naar de invloed van blootstellingen in de werk- en leefomgeving op de gezondheid van verpleegkundigen en de kans op borstkanker (en andere ziektes en gezondheidsproblemen).

Tevens komen tijdens het Nachtcongres aan de orde hoe vermoeidheid aanzienlijk kan worden teruggedrongen met behulp van lichttherapie en goede voeding, de invloed van slaap op het lichaamsgewicht en het op peil houden van de concentratie.

Niet alleen de zorgverlener, ook de zorgverlening komt tijdens het congres aan bod.
Zo biedt de intimiteit van de nacht unieke mogelijkheden om met patiënten in contact te treden. En welke mogelijkheden zijn er om met nachtelijke onrust bij mensen met dementie om te gaan? Welke soorten pijn treden met name ’s nachts op en welke pijnbestrijding is dan de beste?


Het Nachtcongres is een initiatief van Congressen MetZorg en vindt daadwerkelijk ’s nachts plaats, van 21.15 – 06.00 uur in congrescentrum ReeHorst te Ede. Het congres is bestemd voor verpleegkundigen en verzorgenden die (soms of regelmatig) in de nachtdienst werken.


Deel: ' Verpleegkundigen en verzorgenden uit slaap gehouden door congres '
Lees ook