Ingezonden persbericht


Persbericht

Verrassend resultaat experiment met menselijke lokstoffen

In het televisieprogramma Rolf s antwoordapparaat is een experiment uitgevoerd met menselijke feromonen; geurstoffen die dienen als communicatiemiddelen tussen mensen. In het experiment werd aangetoond dat deze feromonen invloed hebben op de aantrekkelijkheid van mannen.

Iedereen droomt ervan: een lokstof die ervoor zorgt dat je in de smaak valt bij het andere geslacht. Dat deze stof bestaat is bij de meeste mensen niet bekend. De meningen over de werking van deze lokstof , namelijk het feromoon androstenon, zijn verdeeld. In het gehouden experiment werd echter bewezen dit feromoon wel degelijk invloed heeft op de mate waarin mannen aantrekkelijk worden gevonden door vrouwen.

Drie mannen, samen een één-eiige drieling, werden ieder opgesloten in een caravan. Vantevoren werd één van de drie mannen besprenkeld met het feromoon androstenon. Een groep van 9 vrouwen werd uit het publiek gehaald, waarna ze de opdracht kregen om in iedere caravan een bezoekje te brengen. Nadat alle vrouwen de drie caravans, inclusief mannen, bezocht hadden, werd ze gevraagd naar welke caravan, naar welke man, ze nog wel weer even terug wilde; welke man ze het aantrekkelijkst vonden. Van de 9 vrouwen die deelnamen aan het experiment gaven 7 vrouwen de voorkeur aan de met androstenon besprenkelde man!

Het experiment werd uitgevoerd in samenwerking met Drs. R. Schippers, communicatiewetenschapper van oorsprong. Drs. R. Schippers verrichtte al eerder onderzoek naar de werking van feromonen, maar dan in verband met toepassing van de feromonen in marketing. Ook in dit onderzoek bleek dat de feromonen een positieve invloed hadden op de stemming en het gedrag van de deelnemers aan het onderzoek. (hierover is meer te lezen in het artikel: Zweetgeur als marketinginstrument , gepubliceerd in Tijdschrift voor Marketing).

Het experiment wordt aankomende zaterdag 15 februari uitgezonden in het programma Rolf s Antwoordapparaat , bij de AVRO op Nederland 1. (21:00 22:00 uur)

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Drs. R. Schippers

Drs. R. Schippers

Roos Schippers

r.k.schippers@wanadoo.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Verrassend resultaat experiment met menselijke lokstoffen '
Lees ook