Versatel Telecom Industries NV

Versatel biedt grootste alternatieve ADSL netwerk in Nederland Inmiddels meer dan 100 wijkcentrales gereed voor breedband internet via ADSL gebruikmakend van linesharing

Amsterdam, 6 september 2001 - Versatel Telecom International N.V. heeft vandaag aangekondigd dat het als eerste alternatieve operator linesharing in meer dan 100 wijkcentrales in Nederland aan kan bieden. Door linesharing hoeft de klant geen extra telefoonlijn aan te vragen om van snel internet te kunnen genieten, maar kan gewoon gebruik worden gemaakt van de bestaande analoge telefoonlijn. De voordelen van linesharing voor de eindgebruiker zijn snellere levering van de DSL dienst, lagere eenmalige aansluitkosten en eenvoudigere bestelling.

Tot op heden was het voor Versatel niet mogelijk om alleen de bestaande analoge telefoonlijn te gebruiken voor DSL. Er moest een extra telefoonlijn aangevraagd worden en geïnstalleerd worden door KPN, wat een tijdsintensief en kosteninefficiënt proces is.

Inmiddels heeft Versatel 101 wijkcentrales/colocaties in 66 Nederlandse steden volledig uitgebouwd en operationeel voor de levering van DSL diensten. Deze 101 wijkcentrales bieden toegang tot ruim 250.000 bedrijven en 1.650.000 huishoudens voor de levering van DSL diensten.

DSL is een technologie die gebruik maakt van normale koperen telefoonlijnen om breedbanddiensten te leveren. Bedrijven die DSL gebruiken om toegang tot Internet te krijgen, kunnen 24 uur per dag 'online' zijn tegen betaling van een vast bedrag per maand. Internet toegang via DSL kan tot bijna 30 keer sneller zijn dan een analoge modemverbinding. Een DSL verbinding biedt bovendien een constante hoge kwaliteit omdat het een 'dedicated' medium is. Dit betekent dat een gebruiker de koperverbinding geheel voor zichzelf heeft in tegenstelling tot breedband Internetten via de coaxkabel.

De beschikbaarheid van DSL kan gecheckt worden via de website www.versateldsl.nl .

Versatel biedt DSL via de volgende partners: Dataweb, Demon, Easynet, Euronet, Tiscali, Versatel Nederland, Wirehub, XO Communications en Zon (www.zonnet.nl) .


- EINDE -

Versatel Telecom International N.V. (AEX & Nasdaq: VRSA) is een snelgroeiende, 'local access' netwerk operator, gevestigd in Amsterdam, die zich voornamelijk richt op Nederland, België en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 67.000 zakelijke klanten en 1.550 werknemers. Versatel heeft een breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en Internet diensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de Amsterdamse AEX-Effectenbeurs als aan de Nasdaq National Market onder het symbool 'VRSA'. Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via https://www.versatel.nl .

(Bepaalde verklaringen in dit persbericht zijn 'toekomstgericht' binnen de context van de 'Private Securities Litigation Act' uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn uitsluitend gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van Versatel Telecom International NV, en zijn onder voorbehoud van een aantal risicofactoren en onzekerheden, zoals, maar niet beperkt tot, technologische veranderingen en wijziging in marktvereisten, afname in de vraag naar producten of diensten van het bedrijf, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen en te introduceren, verlies van marktaandeel, druk op de prijzen als gevolg van concurrentie en het onvermogen om bepaalde marketing- en distributieregelingen in stand te houden, die er voor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten of prestaties van het bedrijf wezenlijk kunnen verschillen van de in dit persbericht beschreven resultaten en prestaties. Voor een gedetailleerdere omschrijving van de risicofactoren en onzekerheden met betrekking tot het bedrijf kunt u de Bedrijfsprospectussen en -rapporten raadplegen die van tijd tot tijd bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd worden, inclusief Versatel's jaarverslag op Form 20F voor het jaar dat eindigde op 31 december 2000.)

Deel: ' Versatel biedt grootste alternatieve ADSL netwerk Nederland '
Lees ook