Versatel Telecom International NV


- PERSBERICHT -
Versatel Duitsland tekent contract met ETT voor de levering van datacommunicatie diensten

Amsterdam/Dortmund, 10 maart 2003. Versatel Deutschland GmbH & Co.KG kondigde vandaag aan dat het een driejarig contract heeft getekend voor de levering van datacommunicatie diensten aan de Duitse toonaangevende onafhankelijke `system integrator' ETT. ETT benaderde Versatel Duitsland voor dienstverlening aan een van hun klanten, een grote Duitse bank. De totale contractwaarde bedraagt ruim 4 miljoen.

Versatel Duitsland zal de lokale netwerken van de klant op meer dan 250 locaties door middel van standaard huurlijnen en DSL met elkaar verbinden in het noordwestelijk deel van Duitsland. De transmissie capaciteit voor de verschillende locaties varieert van 128 kbit/s tot 34 mbit/s. Heike J. Wuest, hoofd van Versatel's sales afdeling in Dortmund, verklaarde: "De financiële dienstverleners vereisen veiligheid en technische betrouwbaarheid voor hun datanetwerken, wat de kerncompetentie van Versatel is. We zijn dan ook verheugd dat we ETT hebben kunnen overtuigen van onze moderne diensten in Duitsland."

Markus Willmann, ETT's VP of Sales in Duitsland, verklaarde: "250 locaties verbinden in een relatief kort tijdsbestek is een uitdagende aangelegenheid, zelfs voor de grotere telecombedrijven. Versatel heeft aan alle vereiste specificaties voldaan en deze tegelijkertijd tegen zeer competitieve prijzen aangeboden. We hebben er alle vertrouwen in dat alle locaties van onze klanten de komende acht maanden worden aangesloten. De eerste testlijnen zijn inmiddels succesvol geïnstalleerd."

Op dit moment bedient Versatel Duitsland meer dan 6,000 zakelijke klanten in de dichtbevolkte gebieden van Munsterland, Ruhr gebied en Oost-Westfalen in Duitsland.

Surf voor meer informatie over ETT naar www.et-t.net.


-EINDE-
Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA).

Versatel heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is een concurrerende telecommunicatie operator en toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in haar thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in het bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 79.000 zakelijke klanten en ruim 1.200 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.com.

Deel: ' Versatel Duitsland levert datacommunicatie diensten aan ETT '




Lees ook