Versatel Telecom International NV

PERSBERICHT

Versatel en Vuurwerk Internet sluiten mantelovereenkomst met de Stichting ICTU over levering van webhosting-diensten voor Nederlandse overheid

Amsterdam - 13 mei 2002 - Versatel Nederland B.V. heeft vandaag bekend gemaakt dat het samen met Vuurwerk Internet, een dochteronderneming van Versatel en één van de grootste leveranciers van webhosting diensten in Nederland, een mantelovereenkomst met een looptijd van 4 jaar heeft gesloten met de Stichting ICTU voor de levering van dedicated en shared hosting producten en co-locatie diensten aan 14 programmabureaus van de Nederlandse overheid verenigd in de ICTU. Versatel is een van de vier organisaties die Stichting ICTU heeft gecontracteerd na een Europese aanbesteding met meer dan 35 bedrijven.

ICTU, opgericht in 2001 door minister Van Boxtel van Grote Steden- en Integratiebeleid, is een organisatie die de digitalisering van de Nederlandse overheid stimuleert door samen te werken met 14 programmabureaus om projecten met een hoog ICT gehalte te coördineren. De Stichting ICTU heeft Versatel in samenwerking met Vuurwerk Internet geselecteerd als aanbieder van webhosting en colocatie diensten met wie elk van deze 14 programmabureaus onafhankelijk van elkaar overeenkomsten kan sluiten.

Rik Lelieveld, Managing Director van Vuurwerk Internet: "Wij zijn zeer verheugd dat wij via ICTU een bijdrage gaan leveren aan de digitalisering van de Nederlandse overheid. Als één van de grootste gespecialiseerde hosting providers van Nederland heeft Vuurwerk Internet een uitgebreid productportfolio ontwikkeld waardoor wij een betrouwbare en veelzijdige partner voor de programmabureaus van ICTU zijn."

"Vuurwerk Internet en Versatel vormen een solide eenheid als het gaat om hosting producten en colocatie faciliteiten. De combinatie van het productportfolio van Vuurwerk Internet en het wijdvertakte breedbandige glasvezelnetwerk van Versatel, bieden wij onze klanten totaaloplossingen op het gebied van hosting en co-locatie," aldus Atilla Gültuna, Managing Director van Versatel Nederland B.V.


-EINDE

Vuurwerk Internet B.V. verzorgt de hosting voor ruim 25.000 klanten en is hiermee marktleider op het gebied van zakelijke hosting-diensten in Nederland. Het levert een breed scala aan hosting-diensten, zoals shared hosting, dedicated hosting, co-locatiediensten en streaming media. Het bedrijf heeft inmiddels 75 medewerkers in vaste dienst. Vuurwerk Internet, opgericht in 1996, levert haar diensten aan zakelijke klanten in Nederland en is onderdeel van Versatel Telecom International N.V. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.vuurwerk.nl.

Versatel Nederland B.V. is een dochteronderneming van Versatel Telecom International N.V. (Euronext & Nasdaq: VRSA). Versatel, opgericht in 1995 en met het hoofdkantoor in Amsterdam, is een concurrerende communicatie netwerk operator en een toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in onze thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 79.000 zakelijke klanten en 1.267 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en Internet diensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de Euronext Amsterdam als aan de Nasdaq National Market onder het symbool 'VRSA'. Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.nl.

(Bepaalde verklaringen in dit persbericht zijn 'toekomstgericht' binnen de context van de 'Private Securities Litigation Act' uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn uitsluitend gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van Versatel Telecom International N.V., en zijn onder voorbehoud van een aantal risicofactoren en onzekerheden, waaronder technologische veranderingen en wijziging in marktvereisten, afname in de vraag naar producten of diensten van het bedrijf, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen en te introduceren, verlies van marktaandeel, druk op de prijzen als gevolg van concurrentie en het onvermogen om bepaalde marketing- en distributieregelingen in stand te houden, die er voor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten of prestaties van het bedrijf wezenlijk kunnen verschillen van de in dit persbericht beschreven resultaten en prestaties. Voor een gedetailleerdere omschrijving van de risicofactoren en onzekerheden met betrekking tot het bedrijf kunt u de Bedrijfsprospectussen en - rapporten raadplegen die van tijd tot tijd bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd worden.)

Deel: ' Versatel en Vuurwerk Internet sluiten mantelovereenkomst met de Stic.. '
Lees ook