Versatel Telecom International NV

Versatel lanceert pasklaar IP VPN product op basis van DSL en glasvezeltoegang voor de gehele zakelijke markt

Amsterdam, 27 juni 2002. Versatel Nederland B.V. maakte vandaag bekend dat het een nieuw VPN (Virtual Private Network) product introduceert voor de zakelijke markt in Nederland en België. Naast op maat gemaakte IP VPN oplossingen die het bedrijf al meer dan een jaar aan grootzakelijke klanten levert, biedt Versatel nu ook pasklare VPN's voor zowel grote ondernemingen als voor het midden- en klein bedrijf. Versatel zal het product onder de naam IP VPN op de markt brengen. Het is een betrouwbare datacommunicatiedienst op basis van xDSL en glasvezeltoegang met de voordelen van een eigen IP-netwerk dat gebaseerd is op MPLS (Multi Protocol Label Switching). Versatel is de enige service provider die de zakelijke markt, ongeacht de grootte van een onderneming, van een dergelijk privé-netwerk kan voorzien.

Met de IP VPN dienst worden klantvestigingen direct aangesloten op het Versatel netwerk zodat deze op een veilige wijze gegevens kunnen uitwisselen. Het wijdvertakte glasvezelnetwerk van Versatel is bij uitstek geschikt voor het realiseren van betrouwbare IP VPN netwerkverbindingen voor hoofdkantoren en grote vestigingen. Via xDSL verbindingen kunnen zowel kleinere vestigingen als thuiswerkers met een bandbreedte tot 2 Mbps worden aangesloten op de IP VPN dienst.

De dienst is uitermate geschikt om real-time verkeer zoals spraak en video in het VPN te combineren met dataverkeer. Door de optionele diensten, zoals Quality of Service differentiatie, uitgebreide rapportage en premium service levels kan Versatel aan alle huidige en toekomstige wensen van klanten voldoen.

Het Versatel IP MPLS netwerk omvat een krachtige en betrouwbare infrastructuur gebaseerd op apparatuur van Cisco Systems. Dit biedt organisaties de prestaties van een optimaal beveiligd privé-netwerk met de schaalvoordelen van het gebruik van het IP-protocol. Bovendien kunnen extranet aansluitingen geleverd worden voor het aansluiten van business partners op het VPN. De transportsnelheden van de IP VPN dienst variëren van 64 kbps tot en met 155 Mbps.

Atilla Gültuna, Managing Director van Versatel Nederland: "Versatel levert sinds een jaar op maat gemaakte IP VPN oplossingen voor de grootzakelijke markt. Met ons nieuwe IP VPN product zijn wij in staat om de gehele zakelijke markt van flexibele en pasklare VPNoplossingen te voorzien. IP VPN is niet alleen een unieke oplossing voor grote bedrijven, maar met onze IP VPN dienst kunnen ook kleine en middelgrote ondernemingen profiteren van de voordelen van een kostenefficiënt privé-netwerk."

De diensten over het netwerk van Versatel zijn gecertificeerd als Cisco Powered Network diensten wat borg staat voor de flexibiliteit, schaalbaarheid en beschikbaarheid van de IP VPN dienst en het onderliggende netwerk. Versatel en Cisco Systems hebben het netwerk en de beheersomgeving in nauwe samenwerking ontworpen en geïmplementeerd en monitoren voortdurend of het aan deze eisen voldoet.

Versatel Nederland B.V. is onderdeel van Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA). Versatel, met het hoofdkantoor in Amsterdam, is een concurrerende telecommunicatie operator en een toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in onze thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 79.000 zakelijke klanten en 1.267 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.nl.

The statements contained in this press release that are not historical facts are "forward looking statements," including statements concerning Versatel's anticipated restructuring and elimination of its debt through a suspension of payments proceeding in The Netherlands and a Chapter 11 proceeding in the United States and other statements made in this release. Actual events or results may differ materially as a result of risks facing Versatel or actual results differing from the assumptions underlying such statements. All forward looking statements are expressly qualified in the entirety by the "Risk Factors" and other cautionary statements included in our Form 20-F for the year ended December 31, 2001 filed with the SEC. All publicly available information dealing with our restructuring, including the draft Disclosure Statement as maybe amended from time to time in respect of the US Chapter 11 proceedings, is or will be available on Versatel's website at http://www.versatel.com.

Deel: ' Versatel lanceert pasklaar IP VPN product '
Lees ook