VersaTel

VersaTel sluit Diemen en Rijswijk Plaspoelpolder aan op glasvezelnetwerk

Amsterdam, 9 september 1999

VersaTel Telecom International N.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het zowel Diemen als Rijswijk Plaspoelpolder heeft aangesloten op haar glasvezelnetwerk via zogenaamde breedband `local access' aansluitingen . De aansluiting van deze bedrijfsdichte gebieden markeert een belangrijke vooruitgang bij het verder vertakken van VersaTel's glasvezelnetwerk in de Benelux.

Diemen (inclusief Duivendrecht) en Rijswijk Plaspoelpolder zijn beide gebieden met veel bedrijvigheid. De bedrijventerreinen herbergen ruim 250 potentiële klanten van VersaTel's zakelijke doelgroep. De lokale glasvezelring van Diemen is ruim 8,5 kilometer lang, die van Rijswijk Plaspoelpolder ruim 5,5 kilometer. Via de `local access' glasvezelringen hebben klanten direct toegang tot het geplande 2.200 kilometer breedbandige netwerk in de Benelux.

"Het aansluiten van Diemen en Rijswijk op ons glasvezelnetwerk stelt ons in staat om een volledig pakket van diensten op het gebied van spraak, data en Internet aan te bieden aan de zakelijke markt. Juist in deze geïntegreerde aanpak ligt onze kracht en onze toekomst," aldus Gary Mesch, CEO en Managing Director van VersaTel Telecom.

De `local access' glasvezelringen van Diemen en Rijswijk Plaspoelpolder zijn aangesloten op de 315 kilometer lange glasvezelring Amsterdam - Antwerpen - Amsterdam, welke reeds sinds juli 1999 operationeel is. Recentelijk is ook Rotterdam Centrum direct aangesloten op deze ring. De ring Amsterdam-Antwerpen bedient de meest geconcentreerde bedrijventerreinen in de Benelux en zal VersaTel in staat stellen om een groot gedeelte van de zakelijke markt op haar glasvezelnetwerk aan te sluiten. Zodra het gereed is, zal VersaTel's netwerk 2.200 kilometer omspannen en ruim 270.000 bedrijven passeren binnen vijf kilometer van het netwerk en 109 steden. Hiernaast zal nog eens 2.000 kilometer glasvezel zorgen voor verbinding met de belangrijkste Europese businesscentra zoals Parijs, Dusseldorf, Londen en Frankfurt.

VersaTel Telecom International N.V. is een snelgroeiende, `facilities-based', competitieve netwerkbeheerder, die is gevestigd in Amsterdam en zich voornamelijk richt op de Benelux. VersaTel wil de voornaamste leverancier worden van volledig geïntegreerde `local access' en breedband diensten met eigen middelen waaronder spraak-, data- en Internet diensten voor bedrijven in de Benelux. VersaTel werd in oktober 1995 opgericht, is in bezit van complete telecommunicatielicenties voor Nederland en België en telt meer dan 16.000 zakelijke klanten en 425 werknemers. De aandeelhouders van Versatel zijn hoofdinvesteerder NeSBIC en haar IT en Telecoms gespecialiseerde NeSBIC CTE Fund, Paribas Deelnemingen en NPM Capital.

VersaTel bouwt momenteel aan een data- en multimedianetwerk van topkwaliteit om aan bedrijven in de Benelux voice-, data- en Internet diensten aan te kunnen bieden. VersaTel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de Amsterdamse AEX-Effectenbeurs als aan de Nasdaq National Market onder het symbool "VRSA". Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar op: http://www.versatel.com/.

(Bepaalde verklaringen in de persbericht zijn "toekomstgericht" binnen de context van de `Private Securities Litigation Act' uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn uitsluitend gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van VersaTel Telecom International NV, en zijn onder voorbehoud van een aantal risicofactoren en onzekerheden, zoals, maar niet beperkt tot, technologische veranderingen en wijziging in marktvereisten, afname in de vraag naar producten of diensten van het bedrijf, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen en introduceren, verlies van marktaandeel, druk op de prijzen als gevolg van concurrentie en het onvermogen om bepaalde marketing- en distributieregelingen in stand te houden, die er voor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten of prestaties van het bedrijf wezenlijk kunnen verschillen van de in dit persbericht beschreven resultaten en prestaties. Voor een gedetailleerdere omschrijving van de risicofactoren en onzekerheden met betrekking tot het bedrijf kunt u de Bedrijfsprospectussen en -rapporten raadplegen die van tijd tot tijd de Securities and Exchange Commission gedeponeerd worden.) Noot voor de Editors: Het VersaTel logo is een geregistreerd handelsmerk van VersaTel Telecom International N.V. in Nederland, België en Luxemburg.

Deel: ' VersaTel sluit Diemen en Rijswijk aan op glasvezelnetwerk '
Lees ook