Versatel Telecom International NV

Versatel tekent langlopende overeenkomst met GELSEN-NET in Duitsland

Amsterdam - 22 mei 2002 - Versatel Telecom International N.V. heeft vandaag bekend gemaakt dat haar dochteronderneming Versatel Germany Holding en de lokale Duitse carrier GELSEN-NET een overeenkomst hebben gesloten. Het betreft een strategisch partnership voor de levering van spraak-, data- en internetdiensten aan alle 9.000 zakelijke en particuliere klanten van GELSEN-NET. Conform de overeenkomst zal GELSEN-NET exclusief Versatel's diensten verkopen namens zichzelf, dus onder GELSEN-NET's naam, in de steden Gelsenkirchen, Bottrop en Gladbeck. GELSEN-NET zal haar 60 kilometerlange stadsnetwerk koppelen aan Versatel's glasvezelnetwerk. Voor de overeenkomst werkte GELSEN-NET samen met Deutsche Telekom als partner op het gebied van spraakdiensten.

"Middels deze overeenkomst zullen we de sterke lokale marktvertegenwoordiging van GELSEN-NET combineren met het uitgebreide productaanbod van Versatel zodat we onze klanten in het noordwesten van het Ruhr gebied moderne telecomoplossingen kunnen bieden. GELSEN-NET zal zowel haar eigen als Versatel's infrastructuur gebruiken als basis voor nieuwe spraak-, data- en internetdiensten," verklaarde Michael Rohbeck, Managing Director van Versatel Deutschland Holding GmbH.

"In juni van dit jaar zullen we de eerste klanten in Gelsenkirchen op Versatel's netwerk aansluiten. De steden Bottrop en Gladbeck zullen spoedig volgen in het begin van 2003," aldus Mr. Roechling, Managing Director van GELSEN-NET.

Raj Raithatha, Chief Executive Officer van Versatel Telecom International N.V. lichtte toe: "Deze samenwerking vertegenwoordigt een belangrijke uitbreiding voor Versatel in de noordwestelijk regio van Duitsland welke grenst aan Versatel's bestaande breedband netwerk in die regio. Nog belangrijker is het feit dat Versatel hiermee toegang krijgt tot ongeveer 9.000 nieuwe klanten voor de levering van onze spraak-, data- en internetdiensten."


-EINDE-Over GELSEN_NET Ltd., Gelsenkirchen

GELSEN-NET Kommunikationsgesellschaft Ltd., is een regionaal telecommunicatiebedrijf voor de steden Bottrop, Gelsenkirchen en Gladbeck en een full-service internet provider met zeer snelle verbindingen naar het wereldwijde internet. Het bedrijf, opgericht in 1983, is een volledige dochteronderneming van GEW (lokale overheid in Gelsenkirchen) en een kundige partner voor alle aspecten op het gebied van moderne communicatie. In Gelsenkirchen bezit GELSEN-NET een wijdvertakt glasvezelnetwerk van 60 kilometer. Producten variëren van basis toegang tot certificatieprocedures voor de zogenaamde 'digitale handtekening'. Op dit moment heeft het bedrijf 110 medewerkers. De totale omzet bedroeg in 2001 ongeveer EUR 15 miljoen.

Versatel Telecom International N.V. (Euronext VRSA & Nasdaq VRSAD). Versatel, opgericht in 1995 en met het hoofdkantoor in Amsterdam, is een concurrerende telecommunicatie operator en een toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in onze thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 79.000 zakelijke klanten en 1.267 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en Internet diensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA) als aan de Nasdaq National Market (VRSAD). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.nl..(Bepaalde verklaringen in dit persbericht zijn 'toekomstgericht' binnen de context van de 'Private Securities Litigation Act' uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn uitsluitend gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van

Versatel Telecom International N.V., en zijn onder voorbehoud van een aantal risicofactoren en onzekerheden, waaronder technologische veranderingen en wijziging in marktvereisten, afname in de vraag naar producten of diensten van het bedrijf, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen en te introduceren, verlies van marktaandeel, druk op de prijzen als gevolg van concurrentie en het onvermogen om bepaalde marketing- en distributieregelingen in stand te houden, die er voor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten of prestaties van het bedrijf wezenlijk kunnen verschillen van de in dit persbericht beschreven resultaten en prestaties. Voor een gedetailleerdere omschrijving van de risicofactoren en onzekerheden met betrekking tot het bedrijf kunt u de Bedrijfsprospectussen en -rapporten raadplegen die van tijd tot tijd bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd worden.)

Deel: ' Versatel tekent langlopende overeenkomst met GELSEN-NET, Duitsland '
Lees ook