VersaTel

VersaTel verbindt Nederlands en Belgisch `local access' Netwerk

Amsterdam, 6 oktober 1999 - VersaTel Telecom International N.V. heeft vandaag bekend gemaakt dat zij haar breedbandige `local access' netwerk in Nederland en België met elkaar heeft verbonden.

Hervé Schrans, de adviseur van de Minister van Telecommunicatie van België, heeft samen met Gary Mesch, CEO en Managing Director van VersaTel Telecom, de openingsceremonie verricht in de Belgische gemeente Voorn, alwaar de backbone met elkaar is verbonden. Gedurende de komende paar maanden gaat VersaTel verder met het aanleggen van het breedbandige netwerk naar en door bedrijfsterreinen in België en Nederland. Tot op heden zijn er al meer dan 65 zakelijke klanten contracten afgesloten en deze klanten zullen binnenkort direct aangesloten worden op het `local access' netwerk van VersaTel; dit vertegenwoordigt meer dan 80 locaties die de komende maanden direct aangesloten zullen worden.

"Het verbinden van de backbone netwerken vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de verdere uitbreiding van VersaTel's breedbandige multimedia netwerk. We zijn nu in staat verkeer te routeren over ons netwerk door België en Nederland. Dit stelt ons in staat een groter aantal zakelijke klanten te laten profiteren van hoogwaardige directe verbindingen naar ons ultramoderne breedbandige `local access' netwerk. Dit waarborgt de kwaliteit van onze dienstverlening en vergroot onze onafhankelijkheid van andere aanbieders" verklaarde Gary Mesch, CEO en Managing Director van VersaTel Telecom, naar aanleiding van de openingsceremonie.

Op dit moment heeft VersaTel meer dan 480 kilometer van haar breedbandige `local access' glasvezel netwerk operationeel, inclusief de 440 kilometer STM-64 Randstad glasvezelring die het verkeer vier keer sneller dan enig ander glasvezelnetwerk in Nederland kan transporteren. Daarnaast heeft VersaTel al meer dan 60 kilometer `local access' glasvezel infrastructuur aangesloten op haar backbone netwerk met additionele ringen om bedrijfsterreinen en ringen om steden die momenteel in aanleg zijn. Als het netwerk van VersaTel is afgerond zal het 2,200 kilometer omspannen, ruim 270.000 bedrijven passeren binnen 5 kilometer van het netwerk en 109 steden verbinden. Naast het `local access' netwerk zal nog eens 2.000 kilometer glasvezel zorgen voor verbinding met de belangrijkste Europese businesscentra zoals Parijs, Dusseldorf, Londen en Frankfurt.

VersaTel Telecom International N.V.
is een snelgroeiende, ‘facilities-based’, competitieve netwerkbeheerder, die is gevestigd in Amsterdam en zich voornamenlijk richt op de Benelux. VersaTel wil de voornaamste leverancier worden van volledig geïntegreerde ‘local access’ en breedbanddiensten met eigen middelen waaronder spraak-, data-, beeld- en Internet diensten voor bedrijven in de Benelux. VersaTel werd in oktober 1995 opgericht, is in bezit van complete telecommunicatielicenties voor Nederland en België en telt meer dan 16.000 zakelijke klanten en 475 medewerkers. De aandeelhouders van VersaTel zijn hoofdinvesteerder NeSBIC en haar IT en Telecom gespecialiseerde NeSBIC CTE Fund, Paribas Deelnemingen en NPM Capital. VersaTel bouwt momenteel aan een data- en multimedianetwerk van topkwaliteit om aan bedrijven in de Benelux spraak-, data-, beeld- en Internet diensten aan te kunnen bieden. VersaTel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de AEX-Effectenbeurs als aan de Nasdaq National Market onder het symbool "VRSA". Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar op: http://www.versatel.com/.

(Bepaalde verklaringen in het persbericht zijn "toekomstgericht" binnen de context van de `Private Securities Litigation Act' uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn uitsluitend gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van VersaTel Telecom International N.V., en zijn onder voorbehoud van een aantal risicofactoren en onzekerheden, zoals, maar niet beperkt tot, technologische veranderingen en wijziging in marktvereisten, afname in de vraag naar producten of diensten van het bedrijf, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen en introduceren, verlies van marktaandeel, druk op de prijzen als gevolg van concurrentie en het onvermogen om bepaalde marketing- en distributieregelingen in stand te houden, die er voor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten en prestaties van het bedrijf wezenlijk kunnen verschillen van de in dit persbericht beschreven resultaten en presentaties. Voor een gedetailleerde omschrijving van de risicofactoren en onzekerheden met betrekking tot het bedrijf kunt u de Bedrijfsprospectussen en -rapporten raadplegen die van tijd tot tijd door de Securities and Exchange Commission gedeponeerd worden.)

Noot voor de editors: het VersaTel logo is een geregistreerd handelsmerk van VersaTel Telecom International N.V. in Nederland, België en Luxemburg.

Contacts:
Anoeska van Leeuwen
Manager Public Relations

VersaTel Telecom International NV
Postbus 22697
Nederland

Tel: +31-20-750-1000 Mark Lazar
Manager Investor Relations
VersaTel Telecom International N.V.
Postbus 22697
1100 DD Amsterdam-Zuidoost
Nederland
Tel: +31-20-750-1000

Katrien van der Schueren
Public Relations Coordinator
VersaTel Telecom België NV
North Trade Building
Noorderlaan 133 bus 12
2030 Antwerpen
België
Tel: +32-3-541-88-00

Deel: ' VersaTel verbindt Nederlands en Belgisch netwerk '
Lees ook