Verscheidenheid aan kunst in Naarden


De Grote Kerk Naarden – 27 t/m 31 januari 2016

NAARDEN, 20151015 -- Echte kunstliefhebbers halen eind januari hun hart op bij het Kunst & Antiek Weekend Naarden. Van 27 t/m 31 januari aanstaande vindt deze vooraanstaande verkoopexpositie weer in de Grote Kerk van Naarden-Vesting plaats. Hedendaagse kunst en bijzondere antieke objecten gaan hand in hand bij deze nationaal bekendstaande kunst- en antiekbeurs in het hart van de Vesting Naarden.

Meer dan 60 galeries en kunsthandelaren presenteren een grote diversiteit aan Oude, Moderne en Hedendaagse kunst in de imposante Grote Kerk van Naarden. Tijdens een bezoek aan het Kunst & Antiek Weekend kan de bezoeker zich oriënteren, informeren en natuurlijk overgaan tot de aankoop van een mooi kunstwerk.

Alle gepresenteerde kunstobjecten worden op voorhand door een team van experts beoordeeld op echtheid en kwaliteit alvorens de deuren voor het publiek te openen. Hierdoor is de koper verzekerd van authenticiteit en kwaliteit.

Ieder jaar trekt het Kunst & Antiek Weekend Naarden, dat bekend staat als een echte koopbeurs op hoog niveau, een groot aantal bezoekers uit Nederland en België. Regionale bezoekers uit het Gooi waarderen in het bijzonder de uiterst gezellige FridayNight Special. Tijdens deze sfeervolle avondopening geldt 2 entreekaarten voor de prijs van 1.

Het Kunst & Antiek Weekend in het kort

Data:
woensdag 27 januari Private View van 16 tot 21 uur
donderdag 28 t/m zondag 31 januari 2016 van 11 tot 18 uur
vrijdag 29 januari open tot 21.30 uur (FridayNight Special na 17 uur)

Locatie:
De Grote Kerk Naarden-Vesting

Entree: 
€ 14,-- met kortingsbon of online voorverkoop
€ 16,50 aan de kassa

Parkeren:
Gratis parkeergelegenheid & shuttleservice

Internet:
www.kunstenantiekweekend.nl


Bijzondere collecties Kunst & Antiek Weekend

Traditioneel presenteert Naarden een gevarieerd deelnemersveld met enkele bekende vaste pijlers zoals: De Kunstcaemer van Copernicus, Hamadi Oriental Art, Heeren van Bronckhorst en Frederik Muller (België).
Flava Art Gallery uit Bussum, dat in 2016 20 jaar bestaat, debuteert dit jaar in Naarden. Zij presenteert een bijzondere collectie van 19de en 20ste eeuwse schilderijen waarbij de nadruk ligt op Gooische schilders, Larense school en Kortenhoefse school.

Galerie Kunstbroeders, uit Amersfoort, toont op het Kunst & Antiek Weekend de bijzondere collectie van de schilder Zhang Xiang Ming. Het werk van deze kunstenaar wordt getypeerd door zijn beeldvullende vrouwenportretten die zeer geliefd en exclusief zijn.
Een bijzondere collectie in Naarden is afkomstig van het Vlaamse Galerij Daroun. Zij is gespecialiseerd in zeldzame antieke, etnische en archeologische textielen van de oude en de nieuwe wereld.
Voor de presentatie ‘Rondom van Gogh’ heeft kunsthandel Pygmalion een groot aantal schilderijen, tekeningen, prenten, brieven en boeken van onder andere Emile Bernard, Anna Boch en Arthur Briët, bijeen weten te brengen.
Allen zijn unieke 19de eeuwse objecten die een bijzonder licht werpen op het leven en het werk van Vincent van Gogh (1853 – 1890).

Speciale arrangementen
Om een bezoek aan Naarden-Vesting te vervolmaken, zijn er diverse arrangementen samengesteld. Zo is er bijvoorbeeld een speciale Kunst & Antiek Weekend lunch of diner bij Arsenaal Restaurants. Op de vrijdagavond bestaat de mogelijkheid om met zijn tweeën voor de prijs van één, het Kunst & Antiek Weekend te bezoeken. (FridayNight Special, vrijdag 28 januari na 17 uur, 2 voor de prijs van 1 entreebewijs en niet in combinatie met andere kortingen.)

Nationaal Donor Monument
Tijdens het Kunst & Antiek Weekend is het Nationaal Donor Monument, dat naast de Grote Kerk staat, volledig geïntegreerd in de beursruimte. Hierdoor wordt het zo belangrijke donorcodicil ook ruim onder de aandacht gebracht bij de bezoekers van het Kunst & Antiek Weekend.

Deel: ' Verscheidenheid aan kunst in Naarden '
Lees ook