Verschenen: Billen Buikje Boelieboem, cd met een tekstboekje


23 makkelijk mee te zingen doe-liedjes voor peuters en kleuters

AMERSFOORT, 20091110 -- Van de bekende Amersfoortse kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer en de Groningse componist Michiel Megens verscheen bij Betty Sluyzer Producties Billen Buikje Boelieboem, een luister-zing-doe mee-of kijk met een boek mee-cd met een tekstboekje. Op de cd staan 23 splinternieuwe kinderliedjes, die peuters en kleuters zo mee kunnen zingen en waarop ze kunnen bewegen. In de teksten wordt gezongen wat de kinderen kunnen pakken, aanwijzen of doen. De meeste liedjes passen bij prentenboeken van Betty Sluyzer die verschijnen bij uitgeverij Kimio/Mercis-Publishing.

Wat staat er op de cd Billen Buikje Boelieboem?

Op de cd Billen Buikje Boelieboem staan 23 liedjes voor peuters en kleuters: Tafeldekken, Op de motor, Billen buikje benen, Hondje, Visje, Musje, Poesje, Kikker, Dans je mee? De krokodil doet hap, Eten is lekker, Naar de wc, Kinderboerderij, Gymmen, Baby baby, Tellen, Vroem vroem, Gefeliciteerd! Drie haasjes hoppeladie, Dag Sinterklaas, dag Pietje, Rinkel de kinkel, Tikke takke tokter en Boelieboelieboem .
De liedjes gaan over gymmen, boodschappen doen, dieren, naar de dokter gaan, eten, feesten als jarig zijn en het sinterklaasfeest, naar bed gaan, naar de wc gaan, je nieuwe kleren laten zien, je eigen lichaam, tellen en verkeer. Op de achterkant en voorin het tekstboekje staat aangegeven wat de thema's zijn van de liedjes.
In de liedjes figureren bekende personages uit de prentenboeken van Betty Sluyzer: Tijn, Po de politieman, Bas en Marij, Muis Jelle, Dee en Daa, Sinterklaas en Pierewiet, De Drie Haasjes en Boelie Beer.

Waarom Billen Buikje Boelieboem?

Betty Sluyzer en Michiel Megens kwamen elkaar tegen tijdens optredens in het kader van de Nationale Voorleesdagen 2009. Ze raakten genspireerd door elkaars werk en besloten samen liedjes te maken.
Aan elk liedje dat de Groningse componist Michiel Megens componeerde, voegde hij passende en grappige geluiden toe: verkeersgeluiden, dierengeluiden, gejuich, applaus en ga zo maar door.
De teksten van de liedjes op de cd zijn voor een deel gebaseerd op de versjes die Betty Sluyzer schreef bij haar boeken voor baby's, peuters en kleuters. `Baby baby' is geschreven op de lieve melodie die Michiel Megens componeerde. En sommige teksten voor de liedjes kwamen zomaar op in Betty's hoofd. De melodietjes zijn zo gemaakt dat ze al snel meegezongen kunnen worden.

De liedjes van de cd Billen Buikje Boelieboem zijn ook leuk voor gehandicapte kinderen

De liedjes zijn geschikt voor thuis, voor in de auto, voor tijdens carnaval, voor een kinderfeestje, in de kinderopvang, op school, in de themakisten van de bibliotheek, in de logopedie enzovoort. Volwassenen en kinderen kunnen de dieren nadoen en/of uitvoeren wat er gezongen wordt. Tijdens het luisteren of zingen thuis of in de groep kan een volwassene met de kinderen meebewegen. Ook kan er met knuffels, poppen of een vingerpoppetje gespeeld worden tijdens het luisteren. Alleen lekker luisteren kan natuurlijk ook.
Sommige liedjes gaan over dieren: Hondje, Visje, Musje, Poesje, Kikker, De krokodil doet hap en Kinderboerderij. In al deze liedjes komen veel dierengeluiden voor. Ook kinderen die logopedie krijgen of motorisch of visueel gehandicapt zijn, zullen het leuk vinden de dierengeluiden na te doen.
Bovendien kan een kind naar de plaatjes in het bijpassende boek kijken, terwijl het naar de cd luistert.
Op de website van Kimio/Mercis Publishing zijn nog veel meer tips voor activiteiten en bewegingen te vinden bij de boeken die Betty Sluyzer voor Kimio heeft geschreven: www.kimio.nl.

Waarom zingen Betty Sluyzer en Michiel Megens zelf?

De zang op Billen Buikje Boelieboem is van Betty Sluyzer en Michiel Megens.
Soms worden kinderliedjes zo mooi en op het eerste gehoor zo hoog gezongen, dat veel ouders, leidsters, leerkrachten en kinderen niet spontaan mee durven te zingen. Betty Sluyzer en Michiel Megens zingen leuk en goed, en zijn professionals op hun eigen gebied, maar zijn geen professionele zangers. Juist daardoor zal iedereen als vanzelf mee gaan zingen. En niemand kan stil blijven zitten tijdens het luisteren naar de vrolijke melodietjes van Michiel Megens en de activerende en grappige teksten van Betty Sluyzer.

Auteur Betty Sluyzer en componist Michiel Megens en de Nationale Voorleesdagen 2010

Betty Sluyzer en Michiel Megens geven een voorstelling voor volwassenen en kinderen naar aanleiding van het verschijnen van de cd Billen Buikje Boelieboem.
Betty Sluyzer zal tijdens de Nationale Voorleesdagen 2010 samen met Michiel Megens liedjes van de cd Billen Buikje Boelieboem zingen en spelen met peuters en kleuters in bibliotheek Veendam.

Waar en wanneer?

Zaterdag 23 januari om 14.00 uur in bibliotheek Veendam.

Sinterklaasvoorleesvoorstelling over Sinterklaas en Pierewiet

Op 22 november geeft Betty Sluyzer rondom haar boek Sinterklaas en Pierewiet een korte voorstelling voor peuters en kleuters en hun (groot)ouders met veel liedjes en natuurlijk ook een sinterklaasliedje van de cd. De Sint komt ook langs om 14.00 en om 16.00 uur.

Waar en wanneer?

Zondag 22 november 2009 om 15.00 uur op de zolder van grandcaf Hemels, Langestraat 63, Amersfoort. Kaarten 7,50 via info@grandcafehemels.nl

Een cd of boek met een handtekening van de auteur

Betty Sluyzer verkoopt haar eigen cd's, boeken, ansichtkaarten, posters en materialen tijdens voorstellingen, ouderavonden en trainingen en via internet: betty.sluyzer@planet.nl. Kijk op de website: www.bettysluyzer.nl

Gegevens cd:

Billen Buikje Boelieboem - 23 liedjes voor peuters en kleuters
Zang: Betty Sluyzer, Michiel Megens
Liedteksten: Betty Sluyzer - Composities: Michiel Megens
2009 Betty Sluyzer (voor de teksten) 2009 Michiel Megens (voor de muziek)
ISBN 978-90-814655-2-6 NUR 075 Catalogusnummer BSMM-09-11-01

Billen Buikje Boelieboem is uitgebracht en te bestellen bij:
Betty Sluyzer Producties Rondeelstraat 8 3813 ZV Amersfoort
betty.sluyzer@planet.nl www.bettysluyzer.nl
KVK Eemland 32086194 BTW-nummer 538.14.861.B.01

Meer informatie over de liedjes: www.bettysluyzer.nl/liedjes_en_versjes.htm.

Wie-is-Wie: Betty Sluyzer

Deel: ' Verschenen Billen Buikje Boelieboem, cd met een tekstboekje '
Lees ook