Verschenen: Boek en DVD in 5 jaar naar Dakar


Inspiratie om van je dromen werkelijkheid te maken

APELDOORN, 20110101 -- Deze week is het boek In 5 jaar naar Dakar verschenen, een levendige beschrijving auteur Jan-Wouter Offringa over het proces tussen de beslissing de Dakar Rally te gaan rijden op de motor en de deelname een aantal jaren later. Het boek bestaat uit deel 1 en 2 van 3. Uiteindelijk moeten alle voorbereidingen gaan leiden tot een deelname aan de Dakar Rally eind 2012. Hierover zal het derde deel uit het drieluik gaan.

Zonder ervaring richting woestijn?
Het boek is onderdeel van een project om zonder ervaring te starten aan de voorbereiding voor de zwaarste rally ter wereld, de Dakar Rally. Offringa beschrijft beeldend en met de nodige zelfspot een groot aantal belevenissen. Het verhaal begint bij de beslissing in 2007 om een offroad motor te kopen en aan het avontuur te beginnen. De lezer wordt vermaakt met herkenbare situaties, de mentale en lichamelijke strijd die de voorbereiding vraagt, aangevuld met een gezonde dosis humor. Door de vlotte stijl van schrijven en korte hoofdstukken is het boek zeer toegankelijk en ook voor niet-motorrijders leuk om te lezen. Het boek is geknipt voor iedereen die eens een kijkje in de offroad rally wereld wil nemen maar ook voor wie inspiratie kan gebruiken om zijn of haar droom waar te maken.

kijkje in de keuken
Het boek staat vol anekdotes, beschrijvingen van trainingen, eendaagse evenementen, en een gedetailleerd verslag van de deelname aan 3 kleinere rally's. Naast de vermakelijke avonturen in heelEuropa en Marokko (zowel op als naast de motor) krijgt de lezer een kijkje in de belevenis, gedachten en emoties van de schrijver zelf. Hij wil de lezer inspireren om dromen, welke dan ook, niet alleen in je hoofd te laten afspelen maar in de praktijk te brengen door de eerste stap te zetten. Het boek gaat dus niet alleen over motorrijden maar over alles wat het leven boeit en interessant kan maken.

Goed doel
Omdat het boek en project niet alleen over en voor de auteur zelf moet zijn, heeft Offringa hetverwezenlijken van zijn droom aan een goed doel gekoppeld. Door het boek te kopen steunt de lezer niet alleen het Dakar project maar ook de stichting Doe een Wens, waarvoor het project een financile bijdrage moet gaan genereren. Uiteindelijk moeten alle voorbereidingen gaan leiden tot een deelname aan de Dakar Rally eind 2012. Hierover zal het derde deel uit het drieluik gaan. Lezers kunnen via de website www.dakar2012.nl op de hoogte blijven van de vorderingen van het project.

Naast 140 pagina's avontuur en 8 pagina's beeldverslag wordt het boek nog beeldender door een gratis DVD met onder meer een documentaire van n van de rally's uit de voorbereiding. Het boek met DVD is voor 25,- verkrijgbaar via een aantal boekhandels en online te bestellen op www.dakar2012.nl


Deel: ' Verschenen Boek en DVD in 5 jaar naar Dakar '
Lees ook