euws

Koninklijke Nederlandse Schaakbond


4e Internationale Jeugdtoernooi Saint Lo (8-18 juli)

De Nederlandse jeugdspelers Biaina Geragousian, Henrit Springelkamp, Linda Ammerlaan, Tjapko Struik en Tjerk van Blokland nemen in het Franse Saint Lo deel aan het 4e internationale jeugdtoernooi.

Programma en uitslagen: Saint Lo.

De volgende verslagen zijn van begeleider Piet Peelen.

Hallo Nederland (dag 5),

C'est 14 juillet! Gisteren begon de dag heel leuk. Tijdens het ontbijt was Linda boos op Tjerk en kreeg hem zo ver dat die op zijn knien om vergeving moest smeken.
De 4de ronde bracht 4-5!! Onze beloning daarvoor was de MAC. Tjapko had remise tegen een jongen uit Wales, best goed.Tjerk speelde een goeie partij en won in een koningsaanval.Biaina deed hetzelfde!Henrit en Linda boekten een snelle overwinning. Henrit won een pion en later een stuk en speelde technisch heel goed. Linda 'beukte' haar tegenstander helemaal van het bord. Ze won een dame maar baalde dat ze niet eerst een toren met schaak sloeg!
Toen we klaar waren met analyseren moest Biaina haar laatste ansichtkaart afschrijven. Linda kon niet langer dan 1 minuut wachten en begon luid af te tellen. Toen ze bij de vijftig was werd het een Franse meester te veel en gooide die zijn bord om en dreigde Linda iets aan te doen.

De 3 dames moesten gisteren 1 uur lang in hun kamer opgesloten zitten omdat ze de avond ervoor waren ontsnapt naar de 'leuke' Fransen. Hoewel ze dachten dat de straf meeviel, viel het toch best wel tegen. Gisteren was er ook een geweldig vuurwerk in Saint Lo, mooier dan in Amsterdam!

Vandaag zaten we om half 9 al achter het schaakbord, wat ons niet beviel.Henrit was blij met haar remise net als Tjerk. Tjapko kreeg schaakles van een bijna meester uit Turkmenistan en verloor. Biaina was nog niet helemaal wakker maar kon wel haar tegenstander makkelijk van het bord afschuiven. Linda heeft de dreigaanval van gisteren overleefd. Dit keer kreeg Linda een sterke tegenstander tegenover zich waar ze heel erg blij om was. Ze stond helemaal verloren en offerde ze wanhopig een stuk. Daar schrok die 'Belg' heel erg van en moest een paar zetten later opgeven!

Iedereen weet intussen ons liedje (naar Freek de Jonge): We zitten in Saint Lo,
ook al is het gemis heel erg groot,
er is leven,
er is leven,
na de dood!

au revoir, Pays-Bas!

Deel: ' Verslag 4e Internationale Jeugdschaaktoernooi Saint Lo '
Lees ook