Koninklijke Nederlandse Schaakbond

4e Internationale Jeugdtoernooi Saint Lo (8-18 juli)

De Nederlandse jeugdspelers Biaina Geragousian, Henriët Springelkamp, Linda Ammerlaan, Tjapko Struik en Tjerk van Blokland nemen in het Franse Saint Lo deel aan het 4e internationale jeugdtoernooi.

Programma en uitslagen: Saint Lo.

De volgende verslagen zijn van begeleider Piet Peelen.
Hallo Nederland (dag 6),

De geur van vers gebakken crèpes dringt mijn neus binnen als ik dit schrijf. Vanavond is teamsnelschaken en elke ronde worden crèpes verloot! De jongens en de meiden hebben zich opgesplitst omdat een team van 5 niet meer dan 1700 gemiddeld mag hebben. Voor de meiden was het niet moeilijk twee Franse vrienden te strikken. Hierover morgen meer.Gisteren was een snelschaaktoernooi waar de Nederlanders het prima deden! Iedereen scoorde ver boven z'n elo. Ik, Piet, werd tweede met 11-13 en won een etui met Pétanque-ballen. Nu nog even oefenen...

Henriët en Linda waren weer als eerste uit de veren en tonen zich extreem fit. Ondanks 'la Boum', waarbij Biaina de muziek slecht vond maar wel geswingd is en Henriët vond het schuifelen leuk. Julien liet een mooie stripshow zien. De voetbalwedstrijd om de 3e plek liet een mooie aanval zien: keeper Piet gooide naar Charles (Franse vriend), die speelde naar Biaina op links en haar voorzet tikte Tjerk in! Meteen erna maakten we 2-2 edoch vlak voor tijd verloren we toch.

Linda heeft 5 keer achtereen gewonnen en zit morgen op het podium! De opening verliep traditioneel moeiijk, maar een geheim wapen bracht uitkomst: een bloem! Die had Biaina geplukt en naast haar bord gelegd en daarom won ze! Dat ze mooi een vrijpion maakte en die doorliep toen eeuwig schaak verhinderd was lag uiteraard allemaal aan de magische krachten van de bloem. Tjapko begon goed maar ging te enthousiast met zijn stukken richting koning en verloor een pion. Met zijn actieve stukken en zenuwachtige tegenstandester hoopte ik op zelfs nog op een punt, maar het werd keurig remise. Henriët pakte een gambietpion en begon prima stukken te ruilen. Ze had een mooi paard en toen haar tegenstander dat wegjoeg won ze daarmee een toren! Biaina speelde een vlotte remise tegen de dochter van de organisatrice. Beide meiden speelden prima. Daarna ging ze wandelen en plukte ... twee bloemen! De tweede was voor Tjerk en die won dus ook! Hij zette zijn paard op een sterk veld en had een betere loper. Dat leverde een pion en de partij op.

Er zijn nog twee ronden te gaan en er is geen wolkje aan de lucht. Alleen vrees ik voor de bloemen hier ...

Bonne nuit!

Deel: ' Verslag 4e Internationale Jeugdtoernooi Saint Lo (8-18 juli) '
Lees ook