Koninklijk bezoek

Enigszins verlaat zijn koning Albert en prinses Paoloa aan een rondvaart over de Binnendieze begonnen Op weg daar naar toe namen zij alle tijd om de honderden wachtenden volwassenenen en soms musicerende kinderen niet teleur te stellen.

Ook al ging een boot met duikers aan de officiele boot op de Dieze vooraf, dit onderdeel is nog het veiligste van het programma. Dit bekende Bossche watertje biedt af en toe een spookachtige sfeer omdat het soms meters lang onder huizen doorstroomt en een spookachtige sfeer oproept met zijn zeldzame vleermuizenkolonies en amfibieachtige dieren. In de koninklijke boot zaten behalve het Belgisch koningspaar ook koningin Beatrix, commissaris van de koningin Frank Houben en burgemeester Ton Rombouts en de projectleider Binnendieze Peter Verhagen. De boot werd met d ehand geboomd door Valentijn.
Het bezoek aan de St.Jan en aan het Noordbrabants Museum komt door de tijdsindeling al 20 minuten krap in de knel geraakt Maar op dit moment
14.35 uur luiden al de klokken van de St.Jan.
Nu al klagen de bewoners van de Bossche binenstad dat hun toegangspas voor de binnenstad is geblokeerd en de ers dat die door veilgheidmensen nogal streng uit de buurt van het aar wordt gehouden.
paul kriele 6 april 2000.14.45 uur.

Zoekwoorden:

Deel: ' Verslag Belgisch Koninklijk bezoek aan Den Bosch '
Lees ook