Nieuws uit Baarle-Nassau en omstreken

Jeugd Baarle fietst zes dagen.

BAARLE NASSAU/HERTOG Maandag 12 juli startte in Baarle voor de 32e keer de Wielerzesdaagse. Sinds jaar en dag georganiseerd door de stichting Jeugdwerk Baarle. Van 12 tot en met 17 juli maken kinderen fietstochten in de omgeving, welke regelmatig worden onderbroken door spelen, rustpauzes, opdrachten, consumpties enz.

Vanaf `s morgens half tien tot `s middag 17.00 uur zijn de deelnemers druk in de weer. Dit alles gestoken in een Tour de France jasje.

Ook dit jaar is het deelnemersaantal weer gestegen. Een goede 527 deelnemers en 134 personen leiding. Er wordt gewerkt ,met tien kinderen in een ploeg en twee ploegleiders. De Baarlese bedrijven sponsoren de ploegen . Wel geteld 52 bedrijven voor de ploegen, maar ook andere bedrijven en instellingen dragen hier hun steentje bij. De ploegen zijn verdeeld over vier leeftijdscategorieën en de karavaan zoekt iedere dag en andere streek rond Baarle op.

Een echte tourmiss deelt iedere morgen de gele, groene, rode of witte trui en de bloemen uit aan de winnaar van de vorige dag. Winnaars zijn degenen die in die leeftijdscategorie de meeste punten hebben gehaald met de spelletjes en opdrachten. Op zaterdagavond 17 juli wordt het festijn afgesloten met een prijsuitreiking.

Deel: ' Verslag Jeugd-Wielerzesdaagse Baarle Nassau '
Lees ook