WIJNINFO.NL NIEUWS

PERSBIJEENKOMST WIJNINFORMATIECENTRUM

PERSBERICHT Den Haag, 4 oktober 1999

De jaarlijkse persbijeenkomst van het Wijninformatiecentrum (WIC) op 1 oktober 1999 in Den Haag stond in het teken van: wijn bron van inspiratie en cultuur. Het WIC presenteerde de nieuwste promotionele activiteiten. Voorts werd de geboorte gevierd van de 1e Nationale Wijndag. De C.V.N.W.-wijnrank werd uitgereikt aan de commissaris van de Koningin in de Provincie Gelderland de heer Jan Kamminga. De thema-presentatie van deze dag “Het drinkgedrag in de 18e eeuw” was in handen van Cora Laan, freelance medewerker van het museum Boijmans van Beuningen te Rotterdam. Hubrecht Duijker maakte bekend dat Brasserie van Baerle uit Amsterdam de winnaar was geworden van de wedstrijd “De beste wijnkaart van het Jaar” georganiseerd door Misset Horeca en Perswijn. De bijeenkomst werd afgesloten met een wijnproeverij met aansluitend een wijnplukkerslunch. De presentatie was in handen van Lucette Faber-Oostenbroek, publiciste in NRC/Handelsblad en diverse wijntijdschriften.

ACITIVITEITEN WIC

Internet
Wim de Graaf secretaris van het Productschap Wijn presenteerde de promotionele activiteiten van het WIC zoals de introductie van vernieuwde site van het Productschap Wijn en het Wijninformatiecentrum op Internet. De vernieuwde site, vanaf 1 oktober te bezoeken, staat boordevol met actuele informatie zoals oogstvoorspellingen, promotiematerialen, wijncursussen, een wijnquiz, accijnsgegevens en marktonderzoeken. Het adres is WWW.WIJNINFO.NL

Zoekboek Wijn/Gedistilleerd 2000
Aan het eind van dit jaar verschijnt wegens groot succes de 2e editie van het zoekboek Wijn/Gedistilleerd 2000. Het zoekboek- een uitgave van het Wijninformatiecentrum en het Productschap Gedistilleerde Dranken - geeft een overzicht van ca.16.000 geïmporteerde wijnen en ca. 3.500 gedistilleerde dranken in Nederland. In de nieuwe uitgave worden naast de gebruikelijke mutaties ook de lijst van NL-HPA-nummers opgenomen, een overzicht met handige algemene adressen en een aantal kleine wijzigingen opgenomen om het zoeken nog gemakkelijker te maken.

NATIONALE WIJNDAG

De voorzitter van de Koninklijke C.V.N.W. de heer Otto Vlasman vierde met beschuit met muisjes en Champagne de geboorte van de 1e Nationale Wijndag. De Nationale Wijndag is een logisch gevolg op het gehanteerde begrip “Oktober-Wijnmaand” uit de jaren ’70 dat inmiddels uit de gratie is geraakt. De Nationale Wijndag is in het leven geroepen om 1 keer per jaar wijn extra onder aandacht van consumenten te brengen. De boodschap van de Stichting Nationale Wijndag is dat wijn een cultuurgoed is, wijn staat voor diversiteit, wijn is de ideale begeleider bij het eten en dat met mate wijn drinken ook gezond is. Voortaan zal de Nationale Wijndag op de 1e vrijdag in oktober worden gehouden.

EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Verslag persbijeenkomst wijninformatiecentrum '
Lees ook