Ingezonden persbericht


Stichting Poprevival

BACK HOME

Persbericht, 22 september 2001

Back Home 'nieuwe stijl' blijkt topper

Hardenberg- En weer stond er vrijdagavond een tientallen meters lange rij Back Home-bezoekers ditmaal voor het eerst voor de kassa van Popcentrum Podium in Hardenberg. De jaarlijkse ontmoeting van 'jaren zeventig deejays' met hun publiek stond in een nieuwe locatie. En weer werd het in de rij staan benut voor herkenning. Vanaf de start tot het einde, toen de laatste bezoeker tegen 04.00 uur in de taxi stapte, werd er geen onvertogen woord gehoord. Back Home 'nieuwe stijl' werd door een uitverkocht Podium in de armen gesloten.

Natuurlijk was het even wennen. Voor de meeste bezoekers was het de eerste kennismaking met Podium, terwijl hun kinderen er weekend aan weekend doorbrengen. Tot 22.00 uur werd de tijd benut voor de verkenning van de zalen en eetgelegenheden. Maar vanaf dat moment was Back Home weer het 'muzikale feest der herkenning'. In drie zalen (nederpop, rock en disco) werkten de zeven diskjockeys van Back Home een playlist af van 500 titels uit de jaren zeventig.

In de entree en het trappenhuis tussen de zalen stonden tientallen mensen hun, soms stoere, verhalen van toen te vertellen, terwijl vele honderden bezoekers zorgden voor stampvolle dansvloeren. Ook werden er 1000 luchtballonnen, tientallen fluoriserende neonbandjes, kilo's lolly's en zakken vol mierzoete spekjes uitgedeeld door twee wandelende glittergirls. De Podium-directeuren Herman Potgieter en Jan Cremer zagen de zaak lachend aan: "We zijn zelf altijd bezoekers van Back Home geweest en weten dat dit feest supergaaf is. Als gastheer zijn we er wel veel drukker mee omdat we naast ons werk ook alle bekenden van toen weer tegenkomen. Ik heb de hele avond gelachen," zegt Potgieter. De diskjockeys Henk Smit en Roel Zweers bemerkten ook alleen maar lachende en, tegen drieën, ook vermoeiende gezichten: "De Podium-medewerkers achter de bar vertelden ons dat het publiek allemaal zo vrolijk was. Dit is het mooiste compliment dat ze ons en het publiek konden geven. We gaan met alle opmerkingen die we vandaag kregen en op onze website (www.backhome.nu) lezen zeer gemotiveerd de Christmasparty van vrijdag 28 december opzetten," aldus Zweers en Smit. De verhuizing van de 'megagrote' Evenementenhal naar de beschutting van een echt popcentrum werd door verreweg de meeste bezoekers als een 'goede keus' ervaren.

De voorverkoop voor de genoemde Christmasparty is inmiddels gestart bij Music Center aan de Voorstraat in Hardenberg en bij Popcentrum Podium.

Einde persbericht.

Niet voor publicatie:

Meer informatie via 06-54313611.

Deel: ' Verslag Poprevival Back Home 'nieuwe stijl' in Hardenberg '
Lees ook