Tom Coronel

27 Februari 2000: Fanclubdag in Huizen trefpunt voor Coronel fans

De jaarlijkse meeting van de Fanclub Tom Coronel heeft vandaag weer de nodige fans naar het Kartcentre in Huizen doen komen. Uiteraard was iedereen nieuwsgierig wat Tom kon vertellen over zijn raceplannen voor het komende seizoen. Helaas kon hij weinig anders melden dan dat hij na de succesvolle CART test hoopt om later dit jaar nog in te kunnen stappen. De onderhandelingen hiervoor zijn nog gaande. Daarnaast vertelde Tom dat hij zich zoveel mogelijk richt op de Formule 1. Dit houdt in dat hij niet meer terugkeert naar Japan. Tom, die vorige week nog voor besprekingen in Japan was, meldde dat hij wel diverse lucratieve aanbiedingen op zak had voor Formule Nippon en het Japans GT kampioenschap maar dat hij daar uit sportief oogpunt niet op in wil gaan. "Ik heb vier jaar in Japan gezeten en ik denk dat er voor mij weinig te winnen valt", aldus Tom. Voorlopig richt hij zich op de 24 uurs race van Le Mans in Juni. "Le Mans is vorig jaar erg goed bevallen. Ik dacht dat het een kwestie was van 24 uur proberen de auto heel te houden, maar het is gewoon 24 uur sprinten. Vorig jaar heb ik veel geleerd, net als het team. Dit jaar zullen we een stuk beter voorbereid aan de start komen en ik denk dat we zeker bij de top vijf horen als de techniek ons niet dwarsboomt."

Een testcontract bij een Formule 1 team is voor Tom ook geen optie. "Ik wil gewoon maar 1 ding en dat is racen. Aan droogzwemmen heb ik niks", aldus Tom. Hij hoopt natuurlijk nog op een kans om ergens in te stappen als er een plaats vrijkomt. "Vorig jaar was Jos Verstappen eerste reserve. Jos heeft nu een vaste plek en ik denk dat ik nu de beste papieren heb om een vrijgekomen plaats op te vullen. Je gunt natuurlijk niemand een gebroken been of iets dergelijks, maar in de autosport moet je natuurlijk wel rekening houden dat er door onvoorziene omstandigheden mogelijkheden ontstaan waarbij ik profijt kan hebben."

Uiteraard was er dit jaar ook weer de traditionele kartcompetitie. Van de ruim 140 deelnemers was John Verhagen dit jaar het snelst. John kwam bij de vorige fanclubmeeting ook al in het nieuws toen hij zich als 500e lid liet noteren. Na een mooie opmars vanaf de zevende startplaats wist hij ervaren rijders als Formule Ford coureur Jaap van Lagen en Lennard Hulsbos, de winnaar van vorig jaar, te verslaan. John kreeg het niet kado want tot de tegenstanders behoorden ook enkele personeelsleden van het kartcentre. De wedstrijdleiding besloot dan ook de wedstrijd iets te verlengen zodat John de kans had om alle Coronel medewerkers in te halen. Bij de dames ging de eer naar Corina Verduijn die overige twee 'Lady-finalisten' Jennie Elzinga en Jeanette Torre voorbleef.

Resultaat Finale kartcompetitie
Huizen 'Monaco', 17 minuten, 27 Februari 2000
Naam Afstand gem. tijd
1 John Verhagen 38 ronden 27.80s
2 Ericjooo 38 ronden 27.81s
3 Christian van Meelr 38 ronden 28.10s
4 Steven Saegaert 38 ronden 28.18s
5 Jaap van Lagen 38 ronden 28.21s
6 Slaapkop 38 ronden 28.22s
Snelste ronde: John Verhagen 27.14s


Deel: ' Verslag Tom Coronel fanclubdag in Huizen '
Lees ook