Volleybal Vereniging SSS Barneveld


2/23/2003 Weinig inspiratie bij BMC/SSS
Verslag VC Zwolle- BMC/SSS 3-0 ( 25-20, 25-22, 25-22)

Wedstrijd zonder enige glans.

In een wedstrijd die door beide ploegen werd gezien als een verplicht nummertje trok een futloos BMC/SSS aan het kortste eind. Met 3-0 werden de Barnevelders verslagen.

Na een goede periode was het afgelopen zondag voor BMC/SSS zaak om deze lijn door te trekken. "Vechten voor ieder punt en loeren op ieder kansje wat zich voordoet". Met drie gastspelers uit Heren - 2 moest BMC/SSS de strijd aan gaan met VC Zwolle. Verrassend was dat niet Lars Lorsheyd maar Dirk Peek in basis begon. De talentvolle middenspeler, Lorsheyd is pas 17 jaar, mocht niet worden overbelast waardoor automatisch Dirk Peek inde basis begon en hij speelde een prima wedstrijd.
De lijnrechters drukte gelijk een negatieve stemming op de wedstrijd, een prima service van Michael Olieman, de bal was zeker een halve meter in, werd uit gegeven waardoor de stand niet 0-2 werd in het voordeel van SSS maar 1-1. De zeer zwak leidende scheidsrechter nam dit vlagsignaal over waarmede nogmaals werd bewezen dat het echt tijd wordt voor echte neutrale lijnrechters. De strijd werd in de 1e set beslist door de service, BMC/SSS serveerde te vaak fout waardoor VC Zwolle wel erg gemakkelijk aan de punten kwam. Hierdoor kon de thuisploeg een voorsprong nemen van twee punten en stand van 15-13 op het bord verscheen. De uitblinker van deze wedstrijd was Mark Broere en hij was het dan ook die zijn team middels een goede service beurt serveerde naar een 18-14 voorsprong. Aan SSS kant werden teveel kleine foutjes gemaakt, ballen werden buiten de lijnen geslagen en er werden nog steeds teveel fout geserveerd. Vrij eenvoudig wist VC Zwolle de 1e set te winnen met 25-20.
Er moest duidelijk uit een ander vaatje worden getapt en dat gebeurde dan ook. Het begin van 2e set werd gekenmerkt door het goede blok van SSS. Dirk Peek gaf het voorbeeld. Een ace van Michael Olieman en nogmaals een blok van Peek en Timmerman en ineens stond SSS met maarliefst 5-1 voor. Toch kon iedereen zien dat het niet SSS was dat er speelde langzaam maar zeker kroop VC Zwolle weer dichterbij. En op de service van Mark Broere kon Dennis van der Veen de stand weer in evenwicht blokkeren 8-8. Er moest wat gebeuren om meer gedrevenheid in het team van Arjen Boonstoppel te krijgen. Niels Koomen, ook wel "Coby" genoemd, kwam in het veld om te proberen meer beleving aan de Barneveldse kant te krijgen. De twee punten voorsprong die Zwolle inmiddels had opgebouwd bleek een niet te overbrugbare kloof voor BMC/SSS. En uiteindelijke was het weer het scheidsrechtelijke duo die de set moesten winnen. BMC/SSS verloor met 25-22. "Beleving, ik mis de beleving" was de opmerking die Boonstoppel in de groep gooide tijdens de set wissel. Het werkte enigszins want het was weer SSS die een voorsprong nam aan het begin van de 3e set. Michael Olieman serveerde zijn team naar een 3-1 voorsprong. Jammer genoeg bleek dit genoeg, VC Zwolle vocht terug en het werd een side -out strijd om de punten. De ploeg die als eerste een versnelling kon inbouwen zou de set hoogstwaarschijnlijk winnen. Ondanks de tomeloze inzet van Niels Koomen, hij blokkeerde de stand naar 12-12 en de altijd zwoegende Erwin Woord zakte toch het niveau naar een zeer bedenkelijke "hoogte". Het was wederom Mark Broere die het verschil maakte tussen Zwolle en SSS waardoor de thuisploeg een voorsprong kon nemen van drie punten om vervolgens deze niet meer uit handen te geven waardoor VC Zwolle de 3e set ook met 25-22 won. "Als er kansen zijn geweest om van Zwolle te winnen dan waren deze er vandaag zeer zeker, maar de spelers van SSS waren vandaag al teveel bezig met de komende drie thuiswedstrijden, en dat is jammer want wil je wedstrijden winnen dan zul je iedere wedstrijd moeten vlammen" was het commentaar van Arjen Boonstoppel die enigszins teleurgesteld het volleybalveld verliet.

Zoekwoorden:

Deel: ' Verslag VC Zwolle- BMC/SSS '
Lees ook