Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland
------ Persbericht -------Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek

Doetinchem, 28 maart 2003Verstandelijk gehandicapte man opnieuw verkracht

Een verstandelijk gehandicapte man uit Zelhem is op de avond van 27 maart verkracht op t Diekske in Zelhem. Dezelfde man werd al twee keer eerder aangerand en verkracht, in februari 2002 en op 28 februari 2003. De politie heeft sterke aanwijzingen dat het telkens gaat om dezelfde dader.

De Zelhemmer fietste op 27 maart rond 20.30 uur vanuit Doetinchem over de Zelhemseweg richting Zelhem. Net na de fietstunnel ter hoogte van de Caenstraat werd hij aangesproken door een man op een brommer. Hij moest achterop de brommer gaan zitten en werd in een zijweggetje (lokaal bekend als t Diekske) verkracht.

De politie is al enige tijd bezig met het onderzoek in deze zaak, maar heeft nog geen verdachte op het oog. De technische recherche heeft vannacht op de plaats van het delict een onderzoek ingesteld. Daarnaast worden getuigen gehoord. Tot nu toe heeft dit nog niet geleid tot een verdachte. De politie wil deze zaak snel oplossen omdat herhaling van het delict niet is uitgesloten.

Het signalement van de verdachte is:

Een man met een overwegend zwarte helm, zwarte jas en broek en zwarte halfhoge schoenen. Hij reed op een zwarte scooter met dubbele koplampen. Hij is ook gezien in een soort werkpak in verschillende kleuren, met ritsen. De man is in het bezit van een sleutelhanger in de vorm van een flessenopener. In verband met de handicap van het slachtoffer is er geen duidelijker signalement beschikbaar.

De politie zoekt getuigen die op 27 maart rond 20.30 uur een persoon met bovenstaand signalement hebben zien rijden op de Doetinchemse of Zelhemseweg, of die denken te weten wie de dader is. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Einde berichtAndrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon 0314-694050Deel: ' Verstandelijk gehandicapte man uit Zelhem opnieuw verkracht '
Lees ook