Jos Verstappen Info Page

Tweede training vrijdag: Schumacher blijft 1

(31 augustus 2001) Slechts in het eerste kwartier van de tweede training konden tijden verbeterd worden, daarna werd het kletsnat op de omloop in de Ardennen. Giancarlo Fisichella was een van de weinigen die zich aanzienlijk wist te verbeteren: de Italiaan veroverde een vierde plek. Aan de kop van de lijst veranderde er verder niet veel. De Ferrari's bleven bovenaan staan met Trulli tussen hen in.

Jos was behoorlijk tevreden over de eerste training: "Ik heb de nieuwe voorwielophanging (doorontwikkelde versie van eerder in het seizoen gebruikte nieuwe ophanging, red.) en dat bevalt me goed. We zullen heus niet opeens in de top tien terecht komen, maar het voelt goed." We hopen straks nog contact met hem te hebben over de tweede training.

De kersverse wereldkampioen had nog een 'momentje' bij Eau Rouge. Terwijl Schumacher achter De la Rosa reed en duidelijk meer snelheid had dan de Jaguar, zag hij hem niet en raakte hij de groene bolide. Beide wagens bleven op de baan, maar het scheelde een hele dunne haar of er had zich een drama voltrokken. Met schade voor en een kapot rechtervoorwiel hinkte Schumacher terug naar de pits, iets wat we in 1998 ook al gezien hebben. Toen ramde hij Coulthard in de regen terwijl de Duitser comfortabel aan de leiding lag.


1 Michael Schumacher 1:48.655

2 Jarno Trulli 1:49.404

3 Rubens Barrichello 1:49.456

4 Giancarlo Fisichella 1:50.192

5 Mika Häkkinen 1:50.239

6 Kimi Raikkonen 1:50.495
17 Jos Verstappen 1:52.955

©2001 www.verstappen.nl, all rights reserved

Zoekwoorden:

Deel: ' Verstappen tevreden over eerste training in Ardennen '
Lees ook