Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor onmiddellijke publicatie

Vertaal- en informatiediensten van Babylon nu beschikbaar voor gebruikers van Yahoo! Italië

11 juli 2002 - Babylon Ltd., een vooraanstaande aanbieder van on-linevertaal- en informatiesoftware, en Yahoo! Italië (www.yahoo.it) hebben vandaag een nieuw samenwerkingsverband aangekondigd waardoor de informatie- en vertaaldiensten van Babylon aan de gebruikers van Yahoo! Italië ter beschikking worden gesteld.

Yahoo! Italië gaat de diensten van Babylon aanbieden via haar website (http://it.dictionary.yahoo.com/). De Yahoo-gebruiker krijgt de beschikking over de woordenboeken van Babylon en een grote verscheidenheid aan woordenlijsten op tal van gebieden (zoals computers & Internet, bedrijf & economie, entertainment, gezondheid, onderwijs, referenties en nog veel meer).

Yahoo! Italië promoot het gebruik van Babylon en moedigt gebruikers aan om de probeerversie van Babylon te downloaden en Babylon-Pro aan te schaffen. Het met één muisklik te bedienen programma Babylon-Pro vertaalt woorden, converteert valuta, tijdzones en maten en informeert de gebruiker vanuit een groot aantal verschillende bronnen. En dit alles is mogelijk door on-line of off-line vanuit Windows-toepassingen, zoals e-mailprogramma s, webpagina s, Word, enz., op een willekeurig woord, term of waarde op het scherm te klikken.

"Wij zijn blij dat wij onze diensten aan de gebruikers van Yahoo! Italië kunnen aanbieden. Deze overeenkomst onderstreept de behoefte aan de diensten van Babylon in Italië en versterkt ons marktaandeel , aldus mevrouw Michal Frenkiel, marketingmanager bij Babylon.

Met Yahoo! Dictionary, dat zowel online als via software die de gebruiker op zijn PC installeert beschikbaar is, zijn gelijktijdige vertalingen in 16 gesproken talen mogelijk , aldus Paolo Andreotti, productiemanager bij Yahoo! Italië. "Wij zijn er zeker van dat wij de gebruikers voorzien van een onmisbaar stuk gereedschap, dat vooral geschikt is voor studenten en professionele gebruikers."

Over Babylon
Babylon lanceerde deze software voor het eerst in 1997 en telt nu al meer dan 17 miljoen geregistreerde gebruikers van de on-linevertaal- en informatiesoftware. Elke dag komen daar nog 20.000 nieuwe gebruikers bij. Vorig jaar startte Babylon met betaalde abonnementen. Dit resulteerde in een uitstekende conversiefactor van gratis naar betalende gebruikers.

Babylon is tevens met succes doorgedrongen tot de zakelijke markt en verkocht reeds bulklicenties aan toonaangevende bedrijven in hun branche, zoals Ernst & Young, UBS Cisco Systems, Oracle, Amdocs, Sony, Kodak, Kimberly Clark, UPS, Coca-Cola, Gillette/Braun, Philips, Ford, BMC Software, Comverse, AEG, Aventis en nog vele andere. Meer informatie vindt u op onze website www.babylon.com.

Babylon wordt in Nederland verdeeld door KSC Software & Services en door haar resellers Seven-Winds, Dataplus Distri en CDG. Deze informatie kan verzonden worden via e-mail of op diskette en foto's/dia s zijn op aanvraag bij CGP Europe verkrijgbaar. De informatie en afbeeldingen gerelateerd aan de persberichten zijn ook beschikbaar op onze website: www.cgp.be/photolibr.html

Deel: ' Vertaal- en informatiediensten van Babylon voor gebruikers van Yahoo '
Lees ook