Gemeente Capelle a/d IJssel

Hoe mooi is Capelle?

Dinsdag 11 september het antwoord!
Waar: om 19.30 uur in de kleine zaal van het Isala Theater Gratis kaartjes af te halen bij de gemeente

Hoe ervaren Capellenaren hun stad nu en in de toekomst? Hoe mooi is Capelle? Dinsdag 11 september wordt de kleine zaal van het Isala Theater omgetoverd voor een wel heel bijzondere voorvertoning. Speciaal voor Capellenaren vertoont het theater dan de driedelige tv-serie Hoe mooi is Capelle. Kaarten zijn vanaf donderdag 6 september gratis af te halen bij het Informatiecentrum van de gemeente Capelle aan den IJssel (maximaal 2 stuks per persoon). Wees er snel bij, want op=op!

In drie delen krijgt de kijker een impressie van Capelle aan den IJssel. Bewoners en deskundigen, drie prominente inwoners en stedenbouwkundige Lucas Verweij geven hun visie op de stad aan de IJssel. De tv-serie draagt bij aan de discussie over de Stadsvisie Capelle 2020. De voorvertoning in het Isala Theater begint om 19.30 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur. Wethouder Cultuur René Binnendijk heet alle aanwezigen welkom. De tv-serie Hoe mooi is Capelle? wordt 16, 23 en 30 september uitgezonden op TV Rijnmond. Van 12 september tot en met 12 oktober zal de serie ook te zien zijn in de hal van het gemeentehuis.

Drie delen, meerdere meningen
In het eerste deel, Veertien meningen over Capelle aan den IJssel, vertellen Capellenaren op hun favoriete plek waarom ze het in Capelle zo naar hun zin hebben. Stedenbouwkundige Jan de Graaf, architectuurhistorica Michelle Provoost en filosoof Henk Oosterling geven hun professionele visie op de stad. In Talkshow, deel twee van de tv-serie, geven drie prominente Capellenaren hun mening over Capelle aan den IJssel. Burgemeester Joke van Doorne, de Molukse vrijheidsstrijder Theo Tuankotta en zakenman Hans van Breukhoven (Free Record Shop) hebben alle drie een speciale band met Capelle. Zij geven daarmee Capelle aan den IJssel een bijzondere plek op de kaart van Nederland.
Stedenbouwkundige Lucas Verweij geeft in het laatste deel, Vijf stellingen over Capelle, zijn mening over de stad. Hij karakteriseert Capelle aan den IJssel als een stadsrand van de Rijnmond, als centrum van de wereld, als slaapstad, als lieflijk historisch dorp en als goed bereikbare stad.

Hoe mooi is Capelle is onderdeel van Havens & Heerlijkheden, het regionale programma van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa. De tv-serie is ontwikkeld door bureau Schie 2.0, in samenwerking met het Kunstgebouw. Hoe mooi is Capelle is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Capelle aan den IJssel, de provincie Zuid-Holland en de Van Capellen Stichting.

Deel: ' Vertoning tv-serie 'Hoe mooi is Capelle?' in Isala Theater '
Lees ook